Els PGE para 2019 contemplaran el 10% d’inversions per a la Comunitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha reunit aquest matí en La Moncloa amb el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, per a abordar el problema valencià: infrafinançament, infrainversió i deute.

En la seua compareixença davant els mitjans de comunicació, Puig ha anunciat que el president del Govern estarà a València el dimarts per a participar en l’acte institucional del 9 d’octubre, amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana

Així mateix, el cap del Consell ha anunciat que per primera vegada en moltíssims anys el projecte de llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2019 contemplarà un 10% de les inversions, que és el que li correspon a la Comunitat Valenciana. Este ha sigut el primer compromís clar i directe del Govern d’Espanya.

El Govern d’Espanya és un aliat de la Comunitat Valenciana. Un compromís que s’evidencia amb l’assistència del president Sánchez als actes del 9 d’Octubre.

La voluntat del Govern d’Espanya és arribar a un acord per a superar l’infrafinançament de la Comunitat Valenciana. El sistema té les seues limitacions, però es va a fer tot el possible i es van a prendre mesures extraordinàries perquè així siga.

Igualment, tots dos mandataris han acordat la creació d’una comissió que aborde l’agenda valenciana d’infraestructures.

A més, Sánchez s’ha compromès amb l’impuls de les infraestructures valencianes, el Centre d’Estudis de l’Envelliment, l’equiparació salarial demandada pels bombers i el suport a Quart de Poblet com a quarter digital de l’ONU.

El president Puig li ha plantejat a Sánchez les mateixes reclamacions que va comunicar a l’anterior president Mariano Rajoy, ja que les condicions del problema valencià continuen vigents.