El president Puig participa en la ‘Gran Trobada pel Corredor Mediterrani’

#QuieroCorredor2018

El president Puig participa en la ‘Gran Trobada pel Corredor Mediterrani’

El gran acte empresarial pel Corredor Mediterrani ha comptat amb l’assistència del president de la Generalitat, Ximo Puig, i el ministre de Foment, José Luis Ábalos, entre altres autoritats, a més de representants dels partits polítics, patronals, cambres de comerç, sindicats, universitats, esportistes i multitud d’organitzacions cíviques.

Un acte que ha convocat a la societat civil de Catalunya, València, Murcia i Andalusia per a recolzar una infraestructura clau per a la competitivitat, la cohesió, la vertebració i la mobilitat.

El Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona, ha sigut l’escenari que ha reunit a 1.500 empresaris, en l’última parada del Moviment #QuieroCorredor que ha recorregut 9 ciutats de la cornisa mediterrània.

Renaixement de la Comunitat

El cap del Consell sempre ha remarcat que l’acord sobre el finançament just i el Corredor Mediterrani formen part del renaixement de la Comunitat Valenciana.

El president Puig ha reivindicat en diverses ocasions davant el Govern central la necessitat d’establir un gran acord que permeta superar la concepció radial d’Espanya i que s’estenga més enllà de l’àmbit de les infraestructures, impregnant tant l’economia com la política.

Així mateix, el president valencià ha mantingut durant aquesta legislatura diferents reunions amb els màxims mandataris autonòmics d’Aragó, Murcia, Catalunya i Andalusia, amb responsables europeus per a sumar esforços i reivindicar aquesta xarxa prioritària de transport, així com una trobada recent amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos.

Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani

Al març de 2016 va crear el ‘Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani’, agrupant a l’administració autonòmica, organitzacions empresarials, universitats públiques, sindicats, col·legis professionals, ports, així com empreses tan importants com la Ford i la societat civil valenciana, per a coordinar iniciatives i potenciar aquesta infraestructura de vital importància per a la competitivitat i l’economia de la Comunitat Valenciana.

Declaració de València

Prèviament, al febrer de 2015 el president de la Generalitat, Ximo Puig, va impulsar el ‘Manifest sobre el Corredor Mediterrani’ com un pas més en la cohesió dels valencians per a la defensa d’una infraestructura vital per a la Comunitat però també per a Espanya i Europa.

Un manifest que ha comptat amb el suport del Parlament valencià, totes les forces polítiques de la Comunitat, així com del conjunt de la societat civil valenciana.

El Corredor Mediterrani en xifres

Les quatre comunitats per les quals discorre el corredor mediterrani aporten en 50% de la població, el 45% del PIB, el 47% de les empreses, el 46% de l’ocupació, el 51% de les exportacions, el 63% del tràfic total de les mercaderies portuàries.

La xarxa transeuropea a la qual s’unirà el Corredor Mediterrani vertebrarà l’Europa del nord amb la del sud. En els seus 3.500 quilòmetres es concentra el 54% dels habitants i el 66% del PIB de la Unió.

En l’àmbit mediambiental, suposarà una reducció de 900.000 tones d’emissions de diòxid de carboni a l’any, la mateixa contaminació que generarien 130.000 cotxes després de donar la volta al món.

Segons l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), el nombre de viatgers amb el corredor passaria, entre 2008 i 2020, de 2,9 milions a entre 7,4 i 7,8 milions.

El creixement d’Espanya passa pel Corredor Mediterrani i contribuirà a poder garantir una major solidaritat entre les regions i a millorar la posició d’Espanya a Europa.