PLE ORDINARI DEL DIA 26-3-2012

El dilluns dia 26 de març,celebràrem el Ple a l´Ajuntament de Simat de manera ordinària.A continuació,vos passem l´ordre del dia, així com les actuacions i valoracions dels nostres Regidors a l´Ajuntament.

Els primers punts de l´ordre del dia, eren els d´aprovar l´acta de l´anterior plenari (unanimitat) i la de donar decret dels comptes de l´Alcaldia.
El punt 1.3,donava compte de la informació sobre la relació de pagaments efectuats per l´Ajuntament en els 4 trimestres de 2011.

 

El punt 1.4,donàrem compte sobre la informació en relació al pagament a proveïdors, el conegut com a “plan Montoro”, i d´ahí hem de dir algunes coses:
-La primera, és que l´Ajuntament ha demanat un ICO de 309595,6 Euros per a pagar el que té pendent amb proveïdors i empreses a les quals es deuen diners.
-La segona,és que hem de dir que també ens deuen entre Ministeri,Generalitat,Diputació i Servef, la quantitat de 924824,6 Euros, dels quals hauríem de restar 17000, que han arribat a l´Ajuntament aquesta mateixa setmana.
La tercera cosa que hem de dir al respecte és què, com podeu vore, si els organismes que ens deuen diners compliren amb els seus deutes, l´Ajuntament de Simat, estaria en una situació molt millor que la que tenim, que de per si ja és molt acceptable. Però si ens pagaren,tindríem inclús superàvit als comptes del poble. D´ahí que pensem de nou, i pareix que el PP va entrant en raó, que l´auditoria era i és INNECESSÀRIA, i una APOSTA ELECTORALISTA DE DESPRESTIGI A L´ANTERIOR EQUIP DE GOVERN SENSE CAP NI PEUS.
El punt 1.5,de l´ordre del dia ens parlava del pla d´ajust impost pel govern central.Tots els ajuntaments han de fer-lo sense exempció amb les previsions d´ingressos i despeses fins a l´any 2022.
El punt 1.6 tractava de l´acord que han signat l´Ajuntament i l´empresa que gestiona les visites guiades al Monestir amb la tourist info. Creiem que aquest conveni de col-laboració,pot donar millor servei al visitant ja que es cobreixen més hores de visites guiades, i a part, es poden baixar els costos d´uns i d´altres . Votàrem a FAVOR.

 

El punt 1.7. Modificació de llocs de treball a l´Ajuntament. Fa algo més d´un any, es va promocionar internament dos auxiliars administratius per a que foren adiministratius, encara que aquestos, cobraven el mateix que els altres, doncs desenvolupaven la mateixa tasca a l´Ajuntament. El problema surt quan es promociona i els que pugen de categoria, al tenir el complement específic més elevat, cobraven més diners que els altres. Van hi haure 4 propostes damunt la taula, i al final votàrem per unanimitat que el que cobraven de més dos administratius es repartiria entre les quatre persones que tenien aquesta categoría professional, per a que no hi hagués cap discriminació.
El punt 1.8, tractava d´una modificació de l´ordenança de la taxa del Mercat. L´ordenança ja estava aprovada des del passat plenari, aleshores s´ha fet una modificació, s´inclogué la necessitat d´una assegurança de responsabilitat civil. El nostre vot va ésser FAVORABLE.
El punt 1.9: Proposta de l´Alcaldia sobre la modificació de l´ordenança per a posar taxes al Poliesportiu. Vaja per davant,que els SOCIALISTES estem en contra d´allò que siga pagar per ocupar o utilizar algo “social”, però com que és una manera de regular l ús de les pistes´, i a més a més els preus són simbòlics,1 euro l´hora, la llum a part, vam decidir a l´agrupació que el nostre vot seria FAVORABLE.Per cert, dir que els no empadronats a Simat pagaran el triple, 3 euros l´hora per jugador.
El punt 1.10-Normes d´ús del Poliesportiu. Votàrem a Favor, perquè el plec que redactàrem nosaltres a l´anterior legislatura, és el que han fet servir des de l´Ajuntament a hores d´ara.
MOCIONS:

 

Ahir va ser un Plenari on es varen presentar vàries mocions, sobretot d´agricultura, en contra de l´acord entre la UE i el Marroc, sobre el dia de la dona, les brutals càrregues policials etc…
Nosaltres,en presentàrem 4, que ja estan penjades a la web des de fa temps, per si voleu pegar-les una ullada.

La primera va ser sobre el suport a les dones en el Dia Internacional de la Dona. Incomprensiblement, el PP, ja ens la va tombar en comissió informativa, aleshores sabíem el que podia passar. Quan va ser el moment de la votació, l´Alcalde ens va dir que si modificàvem el paràgraf relatiu a la “salut sexual “ i a la “conciliació laboral “ens la aprovaria.La nostra resposta a qualsevol creència de qualsevol persona que estiga en contra dels pensaments dels Socialistes, no pot fer ni que ens pensem ni un segon a modificar qualsevol moció basada en la igualtat i els drets de tots i totes. Com vam dir que no tocàvem ni una coma, ens la van tombar, repetim….INCOMPRENSIBLE-
La segona va ser sobre el suport a l´agricultura valenciana i en contra de l´acord a la UE I EL Marroc. Rebuig frontal a deixar passar productes sense cap tipus de control fitosanitari, en quan als nostres llauradors els cremen a exigències, fent que la taronja avui estiga on està.Va ser aprovada per unanimitat-
Altra va ser sobre la brutalitat a les càrregues policials a València. Condemnem l´actitud del cap de policia, i a més a més demanàrem la dimissió de la Delegada del Govern. Està clar que el PP la va tombar.

 

L´última moció que presentàrem fou la de la defensa dels interins, davant els retalls anunciats per a este col-lectiu del conseller J.M Vela, el qual demanàrem que rectifiqués la llei, i que s´invertira en allò que reialment fa falta, no en obres faraòniques ni malbaratant els diners a costa dels drets de tots els valencians. El PP, a pesar de tindre regidors interins,també la va votar en contra, deixant vore, que si els afecta a ells també…no tenen cap inconvenient en seguir les directrius que els manen.

 

També hem de dir que donàrem suport a les mocions dels altres grups, inclós el PP, que li votàrem a favor la seua moció de la Dona, no com ells a nosaltres, pareix que nosaltres ho fem tot amb el ganivet amb les dents, i no és així. Sols tractem que aquest món siga més igual de just per a tots.
També, al torn d´intervencions, proposàrem que es fera alguna cosa per a l´esport femení al poble. A part del futbol, no hi ha res més. Diguérem que es podria fer bàsquet per a les xiques, de fet moltes xiquetes ja ens ho han dit.També vam dir que es podria fer una pista de patinatge, en la zona verda que hi ha enfront el “matadero”, i que la despesa per a l´Ajuntament seria ben baixa, enacara que es podria aprofitar la pista de bàsket i fer-la multiusos per poder patinar allí
A l´última intervenció, preguntàrem si a la matinal motorista d´una falla del poble del costat, es va fer alguna despesa. Ens digueren que si. 300 Euros….nosaltres diguérem, que ben bé els hagueren pogut posar per a la més desangelada nit de cap d´any que hem passat al Monestir els darrers temps, no creieu????

 

Simat de la Valldigna, 27 de març del 2012

Agrupació Local dels Socialistes de Simat

Leave a Reply