Francesc Romeu (PSPV): “Tenim vocació de govern i no d´aliances pre-electorals que confonguen a l´electorat”

El portaveu del PSPV, Francesc Romeu,  va afirmar ahir al seu blog personal amb la possibilitat que el partit forme part d’un futur tripartit: «Els socialistes tenim vocació de govern, i no d’aliances preelectorals que confonguen o creuen incertesa en l’electorat».

Romeu va assegurar que la història del PSPV fa que siga un partit que no es puga sotmetre a xantatges «ni a condicionants polítics que són difícils d’explicar i que, ni dins ni fora, són creïbles». El portaveu socialista llisca que està en contra del possible canvi de croms amb formacions com Compromís, que es podria quedar amb les alcaldies de municipis principals a canvi que la coalició vote al candidat del PSPV com a president de la Generalitat en el cas que existisquen possibilitats de govern en 2015.

«La tasca del meu partit, i en açò estem treballant en aquesta direcció, és oferir una alternativa pròpia, sense malabars electorals ni canvis de cromos. Som el futur govern de la Generalitat i de l´Estat Espanyol, en les nostres mans es troba la responsabilitat de desmuntar el fantasma del tripartit que el PP alimenta per la seua por i desesperació. Vull un govern socialista que participe de la regeneració política i econòmica, que retorne als valencians el nivell anímic, moral i econòmic que ens mereixem com a poble», assenyala Romeu en un post publicat ahir en la seua pàgina web.

El dirigent socialista considera que l’actual direcció del PSPV, amb Ximo Puig al capdavant, ha de treballar per construir una alternativa de govern en la qual els ciutadans creguen, al marge de futurs i hipotètics pactes postelectorales. Romeu va assegurar que el seu partit està preparat per a governar: «Avui més que mai es fa evident la necessitat de trencar una societat de dretes i aconseguir la societat igualitària que defensem els socialistes». Per al portaveu de Blanqueries, només hi ha dues opcions: «O es manté el govern corrupte del PP o recuperem el govern socialista amb projectes i il·lusions renovades. I estem preparats».

A un ampli sector dels socialistes valencians no li agrada el flirteig que es porta amb Compromís i Esquerra Unida de cara a les eleccions de 2015, on molts ja asseguren que serà el moment del canvi. «La dreta és conscient de la seua deriva social i electoral, de la pèrdua galopant dels seus suports i, per açò, juguen a crear fantasmes i obrir velles ferides en un intent desesperat per mantenir un grapat de vots. Entre eixos fantasmes, alimenten la idea d’un tripartit format per les forces progressistes. Però s’equivoquen. El PSPV és un partit de govern que ja des de la Generalitat va establir els pilars bàsics de l’estat de benestar en el País Valencià», assenyala Romeu.

Comentaris estan tancats.