Simat de la Valldigna http://www.socialistes-simat.com Web dels Socialistes de Simat, PSPV Wed, 27 Nov 2013 22:56:17 +0000 ca hourly 1 Paraules d´agraïment i de reivindicació en l´acomiadament d´Álvaro Almiñana com a Regidor del PSPV de Simat. http://www.socialistes-simat.com/paraules-dagraiment-i-de-reivindicacio-en-lacomiadament-dalvaro-alminana-com-a-regidor-del-pspv-de-simat/ http://www.socialistes-simat.com/paraules-dagraiment-i-de-reivindicacio-en-lacomiadament-dalvaro-alminana-com-a-regidor-del-pspv-de-simat/#comments Wed, 27 Nov 2013 22:56:17 +0000 http://www.socialistes-simat.com/?p=1138 alvarodes1la foto 1 alvarodes2la foto 2

Dilluns passat, es va fer efectiva la renúncia d´Álvaro Almiñana com a Regidor a l´Ajuntament de Simat per part del PSPV-Socialistes de Simat.

 Álvaro va dedicar les següents paraules:

 Benvolguts amics i companys de Consistori:

com ja sabeu, hui és el meu últim dia com a Regidor del PSPV de l’ Ajuntament de Simat, el meu poble, el poble on he nascut, m’ he criat i sempre he viscut.He de dir-vos,que no ha estat una decisió gens fàcil, però entenc que després de molta meditació i fent un exercici de responsabilitat, és el millor per al poble, per a l’Ajuntament, per al Grup Municipal Socialista i també per a mi, pues les meues noves funcions professionals no em permeten disposar de tot el temps que el càrrec de Regidor, entenc jo, requereix, una responsabilitat que he portat amb molt d’ entusiasme i orgull durant tot este temps en el que he estat servint al poble, al costat de la gent.

També vull recordar-me de l’inici del projecte dels Socialistes de Simat d’aquesta legislatura, un treball de calent que vam realitzar un grup de gent nova, sense experiència en política i amb el denominador comú de buscar el millor per a tots els simaters i simateres. Darrere de David i de mi, que som els qui posem la cara a l’Ajuntament tenim un nombrós i gran grup de gent recolzant-nos i treballant tots en equip, pel bé del nostre poble.

Amb la meua renúncia com a Regidor, no estic ni molt menys abandonant el projecte dels Socialistes de Simat, tot al contrari, estic reforçant-lo encara més, ja que continuaré com a Secretari General del PSPV de Simat, coordinant totes les accions de partit a nivell local, i a València al Comité Nacional del PSPV, del que com sabeu sóc membre,un projecte que cada dia m’ompli més, donada la impotència que de veritat sentim la gent ,davant el partit que ens governa a Simat, a València i a Espanya, que ens està destruint tots els drets socials i de benestar que tant ens van costar de guanyar a la gent de la meua generació i la dels nostres pares i familiars. Senyors del PP de Simat,us emplace a que tinguen un poc de coratge i exigisquen responsabilitats als seus superiors a València i a Madrid, crec que hi ha que aturar la desfeta social que està fent-se  .

 En un dia com avui,vull recordar-me´n de la llei contra la violència de gènere, impulsada pel meu partit, igual que moltes altres,i que avuí pateix els retalls sense pietat del partit popular.jo els diria,que menys fotos i demagògia,i que no es toque la partida destinada als pressupostos per a aquest tema. Crec que és de justícia.
 M´agradaria dir, i demanar, que a Simat, fa falta més democràcia, més debat, més participació ciutadana…són coses que crec ens enriquixen a tots, i hem de fer-les des de totes les postures, sempre amb el respecte per davant, però sempre escoltant als altres. Just, el que no està fent-se, i crec que això no és bo per a ningú.
 Per acabar, i encara que sone a tòpic, no ho és, és molt just donar les gràcies a l´Agrupació Socialista de Simat, que em dona tot el suport al que dic o faig, a David, que ja no és el meu company, és un amic i dels bons, però sobretot, a les persones que més han patit les meues absències pels compromisos polítics i de treball, moltes gràcies família, a la meua dona i els meus fills per estar ahí sempre recolzant-me!


Molt bona nit!

]]>
http://www.socialistes-simat.com/paraules-dagraiment-i-de-reivindicacio-en-lacomiadament-dalvaro-alminana-com-a-regidor-del-pspv-de-simat/feed/ 0
Gràcies Company i Amic http://www.socialistes-simat.com/gracies-company-i-amic/ http://www.socialistes-simat.com/gracies-company-i-amic/#comments Tue, 26 Nov 2013 10:06:38 +0000 http://www.socialistes-simat.com/?p=1134 Ja feia molt de temps que volia escriure una entrada al meu blog. Quan no és per una cosa és per altra i va quedant-se. Però hui no podia deixar passar l’oportunitat, ja que volia donar-li les gràcies a Álvaro per la seua dedicació tan gran que ha tingut  a l’Ajuntament de Simat com a regidor. Hui Álvaro per a mi, més que un company és un amic. Amic que aprecie i que respecte, perquè crec que és una persona honesta, treballadora i compromesa en intentar millorar la societat en la qual vivim i el benestar de la gent del nostre poble des de el punt de vista dels Socialistes, o siga, creient en la sanitat i l´educació pública i de qualitat. Crític, molt crític amb la manera de fer les coses que té el PP que estem patint de ja fa molt de temps tan al nostre poble, com a València i no cal dir al Govern d’Espanya.caldera2

 

Una persona coherent, que quan ha vist que per un tema professional, no podia dedicar-li a la seua tasca de Regidor el temps que fa falta i després de parlar-ho en l’Agrupació i en l’altre regidor del PSPV a l’Ajuntament (o siga, amb mi), va decidir molt al seu pesar, deixar de ser Regidor del nostre poble. A més a més, ara entra Iolanda Navarro i de segur que ho farà molt bé també. A nivell d’Agrupació i de Secretari General Álvaro, continua amb nosaltres igual de compromes que sempre.

Gràcies company.

David Mogort

]]>
http://www.socialistes-simat.com/gracies-company-i-amic/feed/ 0
Álvaro Almiñana, Secretari General dels Socialistes de Simat, deixarà l´acta de Regidor per motius professionals. http://www.socialistes-simat.com/alvaro-alminana-secretari-general-dels-socialistes-de-simat-deixara-lacta-de-regidor-per-motius-professionals/ http://www.socialistes-simat.com/alvaro-alminana-secretari-general-dels-socialistes-de-simat-deixara-lacta-de-regidor-per-motius-professionals/#comments Tue, 19 Nov 2013 00:14:21 +0000 http://www.socialistes-simat.com/?p=1131 103e0a951f0d95c6b8c1216c42fa00aa

Álvaro, continuarà com a Secretari General del PSPV de Simat.

Álvaro Almiñana, el nostre Secretari General dels Socialistes de Simat, ha presentat hui a l´Ajuntament de Simat un escrit de renúncia a l´Acta de Regidor per motius professionals.

Álvaro, va accedir a l´acta de Regidor a les passades eleccions locals del 2011, on figurava en el lloc 2 de la llista.

Amb aquestes paraules, el nostre company Álvaro, ha fet pública la seua renúncia a les xarxes socials:

“Bona nit amigues i amics. Acabe de presentar a l’ajuntament la meua renúncia com a regidor. Sabeu que no disponc a penes de temps per a res degut al meu nou lloc de treball,i jo,crític amb poltrones i el “estar per estar” a qualsevol lloc,no puc permetrem ser regidor amb la dedicació que jo entenc comporta. He deixat “la llebre”,els entrenes de futbol de les xiquetes,i a la fi també el ser regidor. Deixe el meu lloc a la meua amiga i companya Iolan,i ho faig amb un somriure. Un bes a tots.”

Iolanda Navarro, ocuparà en les pròximes setmanes el lloc d´Álvaro a l´Ajuntament de Simat.

Al mateix temps, Álvaro ha declarat a la nostra web:

“Independentment de la meua renúncia com a Regidor que és la que realment requereix un temps de dedicació que per desgràcia ara mateix no disponc, seguiré treballant colze a colze amb els companys Socialistes i per a tots els veïns i veïnes de Simat, des de la Secretaria General del PSPV de Simat, confirmant el projecte que iniciàrem el 2011 i que fa que cada dia tingam més gent recolzant polítiques d´esquerres i progressistes, i lluitant contra la corrupció, els retallaments, les desigualtats socials que hui en dia són les que representa el PP”.

Des de l´Agrupació Socialista de Simat, volem donar les gràcies a Álvaro per la gran tasca realitzada com a Regidor de l´Ajuntament de Simat, i l´encoratgem a seguir lluitant dins la seua disposició actual (no oblidem que Álvaro seguirà com a Secretari General del PSPV de Simat i és membre nat del Comité Nacional del PSPV) per aconseguir un Simat i un País Valencià d´esquerres, socialista i progressista.

Endavant company!

]]>
http://www.socialistes-simat.com/alvaro-alminana-secretari-general-dels-socialistes-de-simat-deixara-lacta-de-regidor-per-motius-professionals/feed/ 0
TANCAMENT DE LA RÀDIO TELEVISIÓ PÚBLICA VALENCIANA http://www.socialistes-simat.com/tancament-radio-televisio-publica-valenciana/ http://www.socialistes-simat.com/tancament-radio-televisio-publica-valenciana/#comments Fri, 08 Nov 2013 10:31:52 +0000 http://www.socialistes-simat.com/?p=1127 David Mogort Alberola  en representació del grup municipal socialista de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna, a l’empar del que preveu l’article 116 de la Llei 8/2010 de la Generalitat, de 23 de juny, de Règim Local de la Comunitat Valenciana, presenta esta proposta de resolució per a incloure-la en l’ordre del dia de la propera sessió ordinària del Ple que es convoque, i als efectes del seu debat i votació.Radiotelevisio-Valenciana-RTVV

 EXPOSICIÓ DE MOTIUS

 

En les últimes hores, hem assistit al tancament unilateral i sobtat de la Ràdio Televisió Valenciana, en negar-se el govern valencià a acatar la sentència del Tribunal Superior de Justícia que revocava l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que ja havia afectat a més d’un miler de treballadors.
El tancament de la RTVV, la de tots els valencians, certifica l’enfonsament del govern del partit popular a la Generalitat col·lapsat  pel deute públic, i amenaçat per nombrosos casos de corrupció i malbaratament dels fons públics. Un règim de qual Canal 9 no ha estat excepció.
L’Estatut d’Autonomia dels valencians preveu, en el seu article 56.2, el desenvolupament de mitjans de comunicació social a través d’una Ràdio i Televisió públiques. Un deure dels governants, el d’una informació pública i de qualitat, recollit també a la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, de 23 de novembre de 1983, i a la Llei originària de creació de l’entitat pública Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), la 7/1984, de 4 de juliol.
Estes lleis van ser aprovades per “la voluntat política d’assumir la responsabilitat concreta de fer avançar la consolidació de l’Administració Autonòmica i la presa de consciència dels nostres trets diferencials com a poble”.
Per això, el tancament de l’Ens públic suposa la renúncia al desenvolupament de l’autogovern valencià i també la pèrdua d’un dret identitari com a poble que agredeix directament la nostra cultura, la nostra llengua, i les nostres senyes d’identitat, així com també impedeix el nostre desenvolupament econòmic i social.

 

La pèrdua ja és irreversible, tan sols considerant les 1.700 persones que perden el seu treball, a les que s’han de sumar els milers de famílies que es veuran afectades per la desaparició d’este ens públic.

 

 

 

El deute de més de 1.300 milions d’euros que haurem de pagar entre tots els valencians i valencianes, és la conseqüència directa de la nefasta gestió del partit popular que ha utilitzat durant quasi dos dècades la ràdio televisió pública, la de tots, com a instrument a favor dels seus propis interessos partidistes.

 

Hui, quan ja està ofegada pel deute i no poden traure més rèdit polític la tanquen, culpant de forma vergonyosa els treballadors, i volent fent-nos creure que ho fan per a no “tancar hospitals” quan a hores d’ara ja han dilapidat l’Estat del Benestar de la Comunitat, realitat que ja coneixen tots els valencians.

 

Per tot això, el Grup Municipal Socialista presenta per a la seua consideració i aprovació pel Ple els següents

ACORDS

 

 

 1. 1.        Revocar amb caràcter immediat la decisió del Govern de la Generalitat de tancar la Ràdio Televisió Pública Valenciana.

 

 1. 2.        Establir mesures de diàleg, juntament amb la resta de forces polítiques de les Corts Valencianes, el Consell d’Administració de RTVV i representants dels treballadors, per a garantir la viabilitat i continuïtat de la Ràdio Televisió Pública.

 

 1. 3.        Exigir responsabilitats polítiques i judicials pel greu perjudici que s’ha produït com a conseqüència del malbaratament dels diners públics de tots els valencians i les valencianes.

 

 1. 4.        Notificar el present acord, per a la seua presa en consideració, a la Mesa de les Corts Valencianes i al Govern de la Generalitat.

 

 En Simat de la Valldigna a 8 de novembre del 2013

 

 

El portaveu David Mogort Alberola

 

 

Al Sr Alcalde  de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna.

]]>
http://www.socialistes-simat.com/tancament-radio-televisio-publica-valenciana/feed/ 0
Francesc Romeu (PSPV): “Tenim vocació de govern i no d´aliances pre-electorals que confonguen a l´electorat” http://www.socialistes-simat.com/francesc-romeu-pspv-tenim-vocacio-de-govern-i-no-daliances-pre-electorals-que-confonguen-a-lelectorat/ http://www.socialistes-simat.com/francesc-romeu-pspv-tenim-vocacio-de-govern-i-no-daliances-pre-electorals-que-confonguen-a-lelectorat/#comments Mon, 21 Oct 2013 17:09:40 +0000 http://www.socialistes-simat.com/?p=1123

El portaveu del PSPV, Francesc Romeu,  va afirmar ahir al seu blog personal amb la possibilitat que el partit forme part d’un futur tripartit: «Els socialistes tenim vocació de govern, i no d’aliances preelectorals que confonguen o creuen incertesa en l’electorat».

Romeu va assegurar que la història del PSPV fa que siga un partit que no es puga sotmetre a xantatges «ni a condicionants polítics que són difícils d’explicar i que, ni dins ni fora, són creïbles». El portaveu socialista llisca que està en contra del possible canvi de croms amb formacions com Compromís, que es podria quedar amb les alcaldies de municipis principals a canvi que la coalició vote al candidat del PSPV com a president de la Generalitat en el cas que existisquen possibilitats de govern en 2015.

«La tasca del meu partit, i en açò estem treballant en aquesta direcció, és oferir una alternativa pròpia, sense malabars electorals ni canvis de cromos. Som el futur govern de la Generalitat i de l´Estat Espanyol, en les nostres mans es troba la responsabilitat de desmuntar el fantasma del tripartit que el PP alimenta per la seua por i desesperació. Vull un govern socialista que participe de la regeneració política i econòmica, que retorne als valencians el nivell anímic, moral i econòmic que ens mereixem com a poble», assenyala Romeu en un post publicat ahir en la seua pàgina web.

El dirigent socialista considera que l’actual direcció del PSPV, amb Ximo Puig al capdavant, ha de treballar per construir una alternativa de govern en la qual els ciutadans creguen, al marge de futurs i hipotètics pactes postelectorales. Romeu va assegurar que el seu partit està preparat per a governar: «Avui més que mai es fa evident la necessitat de trencar una societat de dretes i aconseguir la societat igualitària que defensem els socialistes». Per al portaveu de Blanqueries, només hi ha dues opcions: «O es manté el govern corrupte del PP o recuperem el govern socialista amb projectes i il·lusions renovades. I estem preparats».

A un ampli sector dels socialistes valencians no li agrada el flirteig que es porta amb Compromís i Esquerra Unida de cara a les eleccions de 2015, on molts ja asseguren que serà el moment del canvi. «La dreta és conscient de la seua deriva social i electoral, de la pèrdua galopant dels seus suports i, per açò, juguen a crear fantasmes i obrir velles ferides en un intent desesperat per mantenir un grapat de vots. Entre eixos fantasmes, alimenten la idea d’un tripartit format per les forces progressistes. Però s’equivoquen. El PSPV és un partit de govern que ja des de la Generalitat va establir els pilars bàsics de l’estat de benestar en el País Valencià», assenyala Romeu.

]]>
http://www.socialistes-simat.com/francesc-romeu-pspv-tenim-vocacio-de-govern-i-no-daliances-pre-electorals-que-confonguen-a-lelectorat/feed/ 0
Metro València respòn a l´Ajuntament de Simat, però més del mateix… http://www.socialistes-simat.com/metro-valencia-respon-a-lajuntament-de-simat-pero-mes-del-mateix/ http://www.socialistes-simat.com/metro-valencia-respon-a-lajuntament-de-simat-pero-mes-del-mateix/#comments Mon, 21 Oct 2013 03:27:11 +0000 http://www.socialistes-simat.com/?p=1115 victimas-metro-valencia1

 

Com sabeu, al plenari del dia 27/6/2013, els Socialistes de Simat duiem una moció per a que s´investigara més a fons l’accident de metrovalència del 3 de juliol de 2005. A més, demanavem responsabilitats als polítics que gestionaren aquella situació i que encobriren les irregularitats que suposadament van hi haure. Volem que es cree una nova comissió d’ investigació per a depurar responsabiltats,i tot allò que no es va fer,o es va fer malament,es faça com diu la llei i amb el màxim respecte a les víctimes.
Com sabeu, el Plenari de Simat aprovà la moció per unanimitat, d’ ahí que es passés l ‘ escrit tant a la Generalitat, com a FGV i també a l ‘ associació de víctimes del metro. Ara, i gràcies a que presentàrem la moció i que es va aprovar,venen les contestacions. Vos passem la de l’ empresa pública FGV. De la contestació de la Generalitat…de moment res de res.
Per cert,mireu qui signa com a gerent,sols el cognom dóna repelús.

Salut

FEU CLICK ACÍ PER LLEGIR EL PDF DE LA CONTESTACIÓ DE FGV A L´AJUNTAMENT DE SIMAT

 

]]>
http://www.socialistes-simat.com/metro-valencia-respon-a-lajuntament-de-simat-pero-mes-del-mateix/feed/ 0
Manifest del 9 d´Octubre dels Socialistes de Simat. http://www.socialistes-simat.com/manifest-del-9-doctubre-dels-socialistes-de-simat/ http://www.socialistes-simat.com/manifest-del-9-doctubre-dels-socialistes-de-simat/#comments Wed, 09 Oct 2013 02:20:02 +0000 http://www.socialistes-simat.com/?p=1109 424px-Escudo_de_la_Comunidad_Valenciana.svg

Els Socialistes de Simat (PSPV), volem donar l´enhorabona i felicitar a tots els veïns i veïnes del poble i a tots els valencians i valencianes en general en la nostra Diada del 9 d´octubre, una data per commemorar i saber d´aon venim i sobretot una data per a reflexionar i contruïr el futur que nosaltres mateixos com a poble volem.

Al manifest del 9 d´Octubre de l´any passat, ja veníem denunciant la pèrdua greu de drets i de benestar social de tots els nostres veïns i veïnes, els retalls en educació, en cultura, en inversió de futur per part del Govern del PP, tant a Simat, com a València com a l´Estat Espanyol, són cada dia més grans, i podem dir que cada dia estem pitjor que el dia anterior. Ens trobem en una situació greu, immersos en una crisi econòmica que ens afecta de manera especialment intensa, amb una Generalitat intervinguda, la imatge del País Valencià per terra i el model de política i de gestió dels governs autonòmics valencians del PP trencat i desprestigiat. i tot això, en mig d’una ofensi- va de la dreta espanyola i valenciana contra els serveis públics, contra l’Estat del Benestar i contra l’Estat de les Autonomies. Tres pilars bàsics de la Constitució Espanyola que ens han permés uns nivells de progrés social, de creixement econòmic i d’estabilitat política que mai havia conegut l´Estat Espanyol en la seua història.

Així doncs, els Socialistes de Simat, ens reafirmem en arguments per continuar denunciant el segrest democràtic que els estaments dels diferents governs dirigits per la dreta del PP continuen fent i desfent com ells desitgen:

 • El problema de l´Estat Espanyol i del dèficit públic no són les comunitats autònomes. La principal font del dèficit públic espanyol és el Govern central i, sobretot, que el problema econòmic d’Espanya no és el dèficit públic, sinó la magnitud del deute privat producte de la bombolla immobiliària i, especialment, el deute d’una part del sistema financer espanyol per la nefasta gestió d’alguns bancs i caixes d’estalvi, com el Banc de València, Bankia o la CAM. A més, no podem oblidar que hi ha autonomies amb una mala gestió i un dèficit desorbitat com Múrcia, Madrid, Catalunya o la Comunitat Valenciana.
 • El problema del País Valencià és el mal govern del PP des de 1995. Com en el cas espanyol, el problema Valencià no és l’autogovern, sinó el mal govern, la mala política, la gestió errònia, el malbaratament i la falta de defensa dels interessos reals de la majoria dels valencians i del País Valencià que ha dut a terme el PP durant els últims 17 anys.
 • La mala imatge actual del País Valencià és fruit de les polítiques del govern del PP. Als socialistes ens preocupa la mala imatge que a la resta d’Espanya i internacionalment té el País Valencià i les consequències negatives que este fet comporta per a la nostra economia, les oportunitats de progrés i el prestigi dels valencians. Però hem de recordar que la mala imatge és producte d’una forma de governar, d’uns responsables polítics concrets (Zaplana, Olivas, Camps i Fabra) i d’uns executius del PP que han governat el País Valencià durant les últimes dos dècades.
 • 6. El sistema de financament de les autonomies és injust amb la el País Valencià. Els sistemes de financament de les comunitats autònomes mai no han estat justos i proporcionals amb el País Valencià. El primer procediment data de 1980. La primera reforma del sistema es va produïr el 1996, amb el govern d’Aznar, i va agreujar les deficiències del financament valencià. La segona reforma, de 2001, anomenada el sistema Zaplana, també durant el govern d’Aznar, va tindre un impacte negatiu sobre els valencians superior als 8.000 milions i la tercera i última reforma de 2009 tampoc no ha superat el sagnant i deficient sistema de financament Valencià i la falta d’autogovern financer. No es tracta dels recursos o les transferències que anualment aporten els pressupostos generals de l’estat, com de manera oportunista reclamava el PP valencià durant els governs de Zapatero i callava amb Aznar o calla ara amb Rajoy, es tracta d’establir un sistema just d’autonomia financera i de responsabilitzar-nos de l’autofinancament Valencià i del control de la despesa pública.
 • La gestió del PP valencià malbarata recursos i genera dèficit públic. Però el deficient financament del País Valencià no pot ser una excusa de la mala gestió i de l’increment del dèficit públic que se’n deriva i que patim els valencians i valencianes. Una comparació de l’evolució del dèficit públic de la Generalitat Valenciana durant l’època de govern socialista (1983-1995) i del PP (des de 1995 fins ara) posa de manifest l’increment desmesurat i descontrolat del dèficit des de 1995. A més, mentre que l’austeritat dels governs socialistes garantien uns serveis públics educatius, sanitaris, socials i de promoció de l’economia productiva de qualitat, la gestió del PP ha malbarat els recursos en fundacions, empreses públiques fantasmes, privatització de l’educació i la sanitat, grans esdeveniments i projectes improductius -la Fórmula 1, aeroports sense avions com el de Castelló o les terres mítiques– que han situat el País Valencià a la cua en les funcions primordials i la raó de ser organitzativa de les comunitats autònomes com és la gestió de l’educació, la sanitat, l’atenció a la dependència i la promoció de la cohesió social i civil col·lectiva.
 • El País Valencià continua intervingut. Si el model de política del PP al País Valencià ja generava un dèficit notablement elevat quan l’economia creixia, amb la crisi econòmica, la Generalitat ha deixat de pagar els deutes i ha hagut de demanar el rescat del Govern central. D’esta manera, estem doblement intervinguts: tenim com a president una persona designada i tutelada per Mariano Rajoy, i la gestió econòmica, vigilada. El PP ha devaluat, per tant, l’autogovern dels valencians.

 

Els socialistes som un partit reformista, sempre ho hem estat; no hem tingut mai por a impulsar iniciatives que milloraren l’eficàcia i l’eficiència de les institucions públiques, de l’economia, dels serveis, dels drets socials i civils o dels sectors productius. Entenem que les reformes són necessàries per a adaptar-nos als canvis i modernitzar la societat. Però totes les reformes han de servir per a anar més endavant, per a progressar, per millorar la qualitat de la democràcia, la competitivitat econòmica o la capacitat d’inclusió d’una societat complexa i pluralista.

Els socialistes hem comés errors. L’important ara és aprendre dels errors, comprendre el difícil moment que està travessant el País Valencià  i liderar un nou projecte col·lectiu de futur per a tots els ciutadans. Els Socialistes de Simat, juntamente amb el PSPV estem decidits a encapcalar eixa tasca, comptant amb totes les iniciatives constructives de la societat civil i de totes les persones, grups i col·lectius que creuen que és possible una eixida progressista de la crisi econòmica i un futur millor per als valencians i les valencianes.

Per a acò els socialistes volem compartir amb els valencians un marc de redreçament del País basat en tres eixos:

1.- Regeneració democràtica. Només reflotant la política, només revitalitzant els partits i el conjunt del sistema hi haurá esperanca.

Democràcia és responsabilitat. Cal exigir responsabilitats polítiques i d’un altre tipus a els qui han desmantellat i saquejat Bankia i la CAM. I protegir i defensar als milers de valencians i valencianes estafats.

Democràcia és transparència. Cal millorar la imatge del País Valencià i cal fer-ho ja que és necessària estabilitat i neteja en totes les institucions perquè els empresaris invertisquen i generen ocupació. Per això demanem una comissió d’investigació sobre els grans esdeveniments.

Democràcia és pluralitat. Apostem per objectivitat i pluralitat en els mitjans de comunicació públics con una clau de la democràcia. Hem proposat un reforma de RTVV per a fer-la de tots els valencians.

Democràcia és lluita contra la corrupció. Intolerable el cas Blasco i el grup d’imputats en Les Corts. Fabra no pot mirar per a un altre costat ni esperar al fet que la justícia decidisca per ell. Ha de netejar aqueixa taca que embruta la imatge i la democràcia del nostre País.

Democràcia és més participació. La participació dels ciutadans no pot reduir a votar una vegada cada quatre anys. Elaborarem una proposta de Regeneració Democràtica que incorporarà, entre altres aspectes: una reforma electoral per a acostar als ciutadans als seus representants, mesures que garantisquen la transparència i reforçarem les incompatibilitats.

2.- Diàleg exigent i realista amb partits polítics, empresaris, sindicats i societat civil.

Diàleg és recuperar la concertació social. La crisi econòmica i els canvis socioeconòmics de l’última dècada han trencat el pacte social que va permetre la col•laboració i l’esperit de diàleg entre empresaris i treballadors. Cal un nou pacte social que evite la fragmentació de la societat, permeta la suma d’esforcos socioeconòmics i la búsqueda de un model de creixement i de convivència social sòlid i vàlid per a les pròximes dècades.

Diàleg és respecte i confianca en la societat. El PP no compta amb ningú per a governar. Pensa que té un xec en blanc. En el fons el que no té és respecte ni confianca en la societat valenciana. Els socialistes respectem totes les opinions i pensem que el diàleg enriqueix i és imprescindible per a avancar. Mai governarem d’esquena a la societat.

El diàleg necessita una agenda per a poder reconstruir el País.

3.- Agenda per a la reconstrucció del País.

Ocupació. Així hem proposat un Pla d’emergència per a l’Ocupació de 236 milions d’euros amb diners de les Diputacions i reducció de la despesa en grans esdeveni-ments.

Defensar els interessos del País: Financament, Corredor mediterrani, AVE…El PPCV va tornar a trair als seus ciutadans demostrant que el que de veritat li importa és no enfadar a Rajoy votant en contra que es millore el financament Valencià.

Mantenir l’Estat de Benestar i parar les retallades salvatges en Sanitat, Educació o dependència. No és veritat que l’única eixida a la crisi siguen les retallades. És necessari mantenir i millorar el nostre benestar. És el que ens fa forts i competitius com a societat. I aqueix camí no pasa ni per la privatització ni per les retallades ni ni molt menys per la segregació per sexes pagada per tots o per no atendre als inmi- grants.

Austeritat intel•ligent. Com el Pla de Reducció d’alts càrrecs. Que a diferència de les propostes de Fabra es pot aplicar demà mateix, i reduïr 147 alts càrrecs superflus en l’administració de la Generalitat i estalviar-nos 27 milions d’euros. Solament necessita la seua signatura.

Avancar cap a un Estat Federal. El federalisme és el port d’arribada lògic de l’Estat de les Autonomies. Es tracta de fer possible l’Espanya real. Enfront de la centralització i al soberanisme existeix una via que és el federalisme de la igualtat. Financament equitatiu, per a impulsar les potencialitats de cada territori i garantir l’Estat de Benestar, coresponsabilitat fiscal i espais de trobada i cooperació des de la lleialtat federal.

És imprescindible la reforma de l’arquitectura institucional, readeció de l’Administració General de l’Estat, reformant el Senat perquè siga una vertadera càmera territorial, suprimint les Diputacions Provincials i reforcant el principi de sub-sidiarietat.

Fer un pas avant en l’Estat Autonòmic necessita diàleg, generositat i voluntat per a canviar la Constitució des de la Constitució.

Unir al País Valencià enfront de la crisi i poder eixir com més prompte millor. Solament si ens unim podrem eixir de la crisi. L’obsessió dels socialistes és crear ocupació i acò està per damunt de qualsevol interès electoral. I per a crear ocupació cal comptar amb tots.

Els valencians sempre hem superat les dificultats, per a nosaltres no ha estat mai fàcil. Aquesta vegada no serà diferent. Amb la forca de les persones ho aconseguirem.

 

Bona Diada del 9 d´Octubre a tots els Simaters i Simateres!

Visca el País Valencià!

 

]]>
http://www.socialistes-simat.com/manifest-del-9-doctubre-dels-socialistes-de-simat/feed/ 0
Més comarca, més poble. PSPV LA SAFOR-VALLDIGNA. http://www.socialistes-simat.com/mes-comarca-mes-poble-pspv-la-safor-valldigna/ http://www.socialistes-simat.com/mes-comarca-mes-poble-pspv-la-safor-valldigna/#comments Sun, 06 Oct 2013 14:47:20 +0000 http://www.socialistes-simat.com/?p=1107 Prop dels veïns, les 24 hores… Els alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores socialistes de la comarca de la Safor-Valldigna demostren que no tots els polítics som iguals. Ací algunes raons. Molts motius per dir que els nostres pobles no es toquen. Que no volem la llei de règim local del PP.

]]>
http://www.socialistes-simat.com/mes-comarca-mes-poble-pspv-la-safor-valldigna/feed/ 0
PLENARI ORDINARI DE SETEMBRE http://www.socialistes-simat.com/plenari-ordinari-de-setembre/ http://www.socialistes-simat.com/plenari-ordinari-de-setembre/#comments Fri, 04 Oct 2013 11:07:59 +0000 http://www.socialistes-simat.com/?p=1102  Dilluns, celebràrem el plenari ordinari del mes de setembre. Poques novetats a l´ordre del dia, la veritat.

Anem a fer un resum del que va passar i del que els Socialistes vam demanar.

Aprovàrem l´acta anterior al primer punt, per a després passar a una felicitació als agents de la policia local, ja que li salvaren la vida per dues vegades a un veí de Simat al atragantar-se. Ens donaren la informació trimestral que es subministra al Ministeri d´Hisenda, en este cas fou la del segón trimestre de l´any. Poques novetats, la veritat. És el que passa quan no destines cap euro en fer coses al poble fora de pressupost, ja siga per a donar feina o per a qualsevol altra cosa. El pp està duent l´Ajuntament com si fos la casa d´un sol veí o veïna, o siga, el dia a dia…i res més.

Es ratificaren alguns decrets… això decrets (no hi ha debat), i es modificà l´ ordenança sobre l´impost de les obres al Monestir, on pagaràn el 5% a mode simbòlic. També modificàrem l´ordenança del clavegueram, nosaltres ens abstenirem. Creguem que és una mesura populista sense més. Diuen que baixen impostos, però en realitat el que fan és no invertir amb el clavegueram. A vore a qui volen enganyar…Simat de la Valldigna-20110708-00071

El punt 1.9, era la declaració d´adhesió a un acord de la societat civil per la “Comunidad Valenciana”. Si el que volen és unir forces, almenys podrien començar per fer-ho en valencià per als que parlem la nostra llengua. I el text està ple d´incongruències, molt a l´estil PePero. Parla del Corredor mediterrani, i s´omplin la boca, però a Madrid callen davant Rajoy i Cospedal. Parlen de finançament, però mireu si són hipòcrites, que a Madrid voten en contra d´un millor finançament per al País Valencià, la última fa dos setmanes, i ho han fet fins a tres vegades… i així, el text arriba a fer vergonya. Senyors del PP, ens heu clavat en aquest merder, ara tragueu-nos si podeu… que no podeu, perquè no sabeu, sols heu sabut despilfarrar i dur-nos a aquesta situació.

Votàrem a favor d ´una moció de l´Alcaldia per a que no ens facen fer el manteniment de les carreteres als ajuntaments.Mira que són llestos estos del PP de la Diputació, ells proven i si cola, cola. Fixeu-se que la moció en contra d´açò la presenta el mateix alcalde…

Els Socialistes de Simat-PSPV duiem una moció demanant ajudes davant l´inici del curs escolar. Era d´esperar que ens la tombaren, això que demanem no va amb ells i els seus fills…o això pensen ells (el PP), perquè com sempre, l´oposició la va votar a favor.

Compromís i Eupv també presentaren mocions. Per tancar l´ordre del dia, la companya Agus Brines va renunciar a la seua acta de regidora. Vaja des de la nostra agrupació, la felicitació a la tasca realitzada després d´estos anys. Et desitgem que vaja tot molt bé. Hem coincidit en quasi el 100 % de les coses, i creguem que eixe és el camí.

Al torn d´intervencions, preguntàrem que havia passat al cotxe de la policía local, un cotxe nou i que ara està practicament sense poder-lo gastar, i també preguntàrem pel tema de la neteja de terra baix l´horta. Pareix ser que no tots han complit, i volem que l´equip de govern obligue a qui no ho ha fet, a que ho deixe com cal, que per això amenaçaren ells amb l´avís que es va fer als propietaris. A vore si fan el que toca, o van passant amb fum,  igual que amb els dos solars que queden per tancar a la zona de Manhattan, i que l´Ajuntament hauria de tancar ja, i que els passe la factura als propietaris. Això és el que diu l´ordenança municipal, i fa més d´un any que ho demanem… pero com sempre, RES DE RES.

Si voleu vindre amb nosaltres, o senzillament suggerir-nos el que siga, no dubteu en posar-se amb contacte.

simat@socialistes-simat.com

Facebook:socialistes simat

Twitter:PSPV simat

SALUT

]]>
http://www.socialistes-simat.com/plenari-ordinari-de-setembre/feed/ 0
Moció presentada a l’Ajuntament DAVANT L’INICI DEL CRUS ESCOLAR http://www.socialistes-simat.com/mocio-presentada-a-lajuntament-davant-linici-del-crus-escolar/ http://www.socialistes-simat.com/mocio-presentada-a-lajuntament-davant-linici-del-crus-escolar/#comments Mon, 23 Sep 2013 14:28:34 +0000 http://www.socialistes-simat.com/?p=1099 En David Mogort Alberola, en representació del grup municipal socialista de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna, a l’empar del que preveu l’article 116 de la Llei 8/2010 de la Generalitat, de 23 de juny, de Règim Local de la Comunitat Valenciana, presenta esta proposta de resolució per a incloure-la en l’ordre del dia de la propera sessió ordinària del Ple que es convoque, i als efectes del seu debat i votació.

 

 

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

 

Les decisions que estan adoptant, tant el Govern d’Espanya com el Govern de la Generalitat Valenciana, en l’actual situació de crisi econòmica profunda que estem vivint, estan generant una societat fracturada.

 

Després de 18 anys de govern del PP al País Valencià i 20 mesos en el govern d’Espanya, l’educació està experimentant un retrocés de dimensions alarmants. Un retrocés que està condicionant el present i el futur de centenars de milers d’estudiants valencians, un retrocés que està condicionant el present i el futur de la Comunitat Valenciana.

 

El curs que comença en els pròxims dies es va a caracteritzar per seguir incrementant les retallades materials i humanes que estan causant un descens irreparable en la qualitat educativa i, el que és més greu, una minva sense precedents en la igualtat d’oportunitats.

 

Des del PSPV-PSOE qualifiquem el curs passat com el pitjor curs escolar de la democràcia i tot indica que el curs que ara s’inicia encara serà pitjor: les retallades generalitzades en els pressupostos, tant a Espanya com ací, han suposat una disminució sense precedents en el nombre de professors en totes les etapes educatives, l’increment d’alumnes per aula, una dràstica reducció de les ajudes a les famílies per a la compra de llibres de text i altre material escolar, la desaparició de moltes línies de transport, la disminució de les beques de menjador, l’increment de les taxes universitàries acompanyat d’ una retallada generalitzada de les beques.

 

Els socialistes denunciem que el PP estiga retrocedint vàries dècades creant una educació universitària per a rics per culpa de la desmesurada pujada de taxes que ha suposat un gran sacrifici per a moltes famílies i la impossibilitat del pagament de les mateixes per altres.

 

Amb el Govern del PSOE es va aconseguir que les beques foren un dret no subjecte a la disponibilitat pressupostària i que s’arribara al màxim històric en becaris i quanties, fent així efectiva la necessària igualtat d’oportunitats. Una beca és per a compensar la desigualtat econòmica en l’accés a un dret, és una forma de garantir que uns recursos més modestos no van a impedir a un jove poder estudiar.

 

El passat 19 d’agost es va publicar el nou Reial Decret sobre beques en el qual s’endureixen els requisits per a ser beneficiari d’una beca i per a mantenir-la. Davant d’esta irresponsabilitat del Govern d’Espanya, el nostre municipi no pot romandre aliè, i cal un pronunciament clar que exigisca al Govern d’Espanya i al Govern de la Generalitat Valenciana que respecten el dret dels joves a accedir o romandre en l’educació, en els diferents nivells educatius, sense tindre dificultats afegides o veure’s exclosos de la mateixa per falta de recursos econòmics.

 

El dia 3 de setembre, la consellera d’Educació , Cultura i Esport va anunciar que les ajudes per a la compra de llibres de text quedarien reduïdes a casos d’extrema necessitat.

 

La nova regulació dels requisits per tenir transport escolar ha provocat que molts alumnes hagen perdut esta possibilitat i ha arribat a crear situacions com que algunes mares van fer el curs passat calendaris eròtics per poder pagar la línia de transport.

 

 

Per tot això, el Grup Municipal Socialista presenta per a la seua consideració i aprovació pel Ple els següents

 

ACORDS

 

 

 1. 1.         Instar al Govern de la Generalitat Valenciana a dotar les beques de llibres de text, transport i menjador amb una quantitat d’almenys el pressupost de l’any 2010, perquè disposen d’estes ajudes totes les famílies que ho necessiten i a pagar les famílies, llibreters i altres empreses els deutes pendents per estos conceptes.

 

 1. 2.         Instar al Govern de la Generalitat Valenciana a què modifique, per al curs 2013-14, les ajudes a beques de menjador i transport, unint-les com es feia fins al curs passat, per evitar que alumnes amb beca de transport no puguen assistir al menjador per no tenir recursos per a pagar-lo, o alumnes amb beques de menjador no tinguen transport escolar.

 

 1. 3.         Instar al Govern d’Espanya a que porte a terme una congelació de taxes universitàries als imports fixats per al curs 2011-2012.

 

 1. 4.         Instar el Govern d’Espanya a que restituisca els requisits establerts per a l’obtenció de beques pel Reial Decret 1721/2007 pel qual s’estableix el règim de les beques i ajudes a l’estudi als previs a l’aprovació del Reial Decret 100/2012, de 29 de juny.

 

 1. 5.         Instar al Govern de la Generalitat Valenciana a què adopte les mesures necessàries per a la cobertura dels preus públics de matrícula per a aquells estudiants que, per la seua situació econòmica personal o familiar, no puguen afrontar el pagament dels mateixos.

 

 

 

En Simat de la Valldigna  a 16 de setembre de 2013

 

El portaveu  David Mogort Alberola

]]>
http://www.socialistes-simat.com/mocio-presentada-a-lajuntament-davant-linici-del-crus-escolar/feed/ 0