Els Socialistes Valencians creen una televisió pròpia a internet per denunciar la censura a Canal 9.

El PSPV engegarà un canal per internet amb telenotícies de 5 minuts per a denunciar la gestió de Camps i vendre les seues propostes.

La periodista María Verdoy, la revelació de PSOE-TV, serà la presentadora.

Eduardo Zaplana, Rita Barberá i Alfonso Rus no són de l’oposició, però en algun moment han militat en el club dels bandejats de la pantalla de Canal 9 per ser vists com a incòmodes per a Presidència.

Zaplana va voler retenir TVV -dirigida per Genoveva Reig- però va ser controlada pel director general Pedro García, posat pel president Camps quan va aterrar en el Palau. La cara de Zaplana va arribar a ser “esborrada” de l’arxiu.
En el costat del PSPV, els secretaris generals i candidats que han anat desfilant s’han lamentat del “biaix” informatiu, que denuncien dia sí, dia també. Fins avui. El candidat Jorge Alarte ha decidit passar a l’acció. Contraprogramar a Canal 9 amb una televisió pròpia, que tirarà a caminar a la fi de mes i emetrà per internet. A través de la web del partit, la del candidat i en youtube.
La iniciativa és una de les bases de l’estratègia “Amics del canvi”, l’aposta de transportar el missatge electoral i la denúncia de la gestió del PP a través d’un sistema piramidal de ramificació de contactes en el qual, a partir de 30 joves instal·lats en Blanqueries, volen contactar amb 250.000 ciutadans. Els primers als quals cridaran són els 21.000 militants i 55.000 simpatitzants. La televisió, que naix amb vocació de seguir més enllà del 22 de maig, subministrarà imatges a la cadena de “Amics del canvi”, que començarà el dilluns. Aquesta iniciativa,  constitueix la gran basa de la campanya, va ser presentada ahir per Alarte als secretaris locals i comitès electorals convocats en la seu. “Parlarem directament amb la gent per a construir un futur millor”, va dir el candidat. Alarte va instar a “no esperar al 6 de maig”. “Aqueix dia és vesprada. Anem a fer la campanya electoral ja i ara”, va sentenciar.

Llenguatge de xarxes socials
La portaveu del comitè electoral, Carmen Ninet, va destacar que internet és clau per al seu partit. “El principal claim és ‘sóc un amic del canvi, em segueixes?”, un missatge propi de les xarxes socials que estarà acompanyat d’una imatge “fresca i senzilla”.
La cara de la televisió del PSPV es diu María Verdoy i va ser la revelació de la convenció autonòmica del PSOE a Saragossa. Conduirà informatius de cinc minuts en els quals, a manera de píndoles concentrades, els socialistes explicaran la cara de la realitat “que oculta Canal 9″, diuen, i llançaran missatges “en positiu”. “Quan Canal 9 explique que Camps ha inaugurat tal escola, explicarem que aqueix col·legi no està acabat, com va succeir l’altre dia, i que en hi ha X xiquets en barracons des de fa anys”, van explicar des del comitè electoral.
María Verdoy treballa en el gabinet de premsa del PSPV i, pensant en l’engegada d’aquesta televisió, es va foguejar en PSOE-TV, el canal de Ferraz. En una marató de 18 hores, va entrevistar a una trentena de dirigents, inclosa la plana major federal. Un canal que funcionarà amb imatges pròpies, youtube, enregistraments de petites productores que els subministraran a manera d’agències i fins i tot amb vídeos emesos per Canal 9. Preguntats per si temen que RTVV els porte al jutjat, com va fer Tele 5 amb “Sé lo que hicistéis…”, de la Sexta, van assegurar que no hi ha motiu “perquè anem a respectar la mosca [el logo) de Canal 9″.

Leave a Reply