Els Socialistes de Simat demanen ampliar l´horari del Monestir.


El Regidor socialista de Simat i candidat a l’alcaldia, David Mogort, va anunciar que demanarà a la Fundació Jaume II, que gestiona el monestir de la Valldigna, una ampliació de l’horari de visites, i més implicació de la Generalitat en el seu manteniment, conservació i programació d’activitats.

La reclamació sorgeix després que David Mogort tractara de visitar el dissabte el monestir juntament amb el diputat autonòmic del seu partit Manuel Mata i la resta de la candidatura municipal, i es trobaren amb les portes tancades pocs minuts després de les sis de la vesprada. A més, es van trobar amb parelles de turistes que tampoc van poder entrar. L’horari de visites de l’edifici és de dilluns a diumenge de 9 a 15 i de 16 a 18 hores.

«Un municipi declarat turístic per la Generalitat no pot tancar el seu principal atractiu a les sis de la vesprada, i molt menys en l’horari d’estiu», va explicar Mogort.
L’edil socialista va acusar a la Generalitat de torpedear les aspiracions de Simat de convertir-se en un referent turístic, i de privar-li de les fonts d’ingressos que comportarien més afluència.
Si la Generalitat no accedeix a ampliar l’horari de visites, Mogort va declarar que apel·larà als veïns de la Valldigna a mobilitzar-se en contra de la paràlisi en la qual la Fundació Jaume II té sotmès al monestir.

«La Generalitat té segrestat el principal atractiu turístic de la Valldigna per pura incompetència i revengisme polític, i açò implica minvar les possibilitats de futur de la Valldigna, que podrien tenir en el turisme la seua principal font de dinamisme econòmic», va subratllar.