Moció contra la privatització del servei de Registre Civil (Jutjat de Pau)

escutimages

 

 El Sr en David Mogort Alberola en representació del grup municipal socialista de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna, a l’empar del que preveu l’article 116 de la Llei 8/2010 de la Generalitat, de 23 de juny, de Règim Local de la Comunitat Valenciana, presenta esta proposta de resolució per a incloure-la en l’ordre del dia de la propera sessió ordinària del Ple que es convoque, i als efectes del seu debat i votació.

 

 

 

 

 

 

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

 

 

 

 

 

El Ministeri de Justícia està estudiant la modificació de la Llei del Registre Civil, i ha fet públic un esborrany de Projecte de llei que pretén, entre altres canvis, els següents:

 

 

 

1.-       Tindran la consideració d’encarregats de les oficines del Registre Civil els Registradors de la Propietat i Mercantils, que realitzaran en les seues oficines tots els tràmits propis d’este servei que actualment es presta gratuïtament des de l’administració pública.

 

 

 

2.-       Els registres tindran un àmbit d’actuació provincial. No es diu res de les poblacions més menudes, en què actualment hi ha jutjats de pau, que deixaran de realitzar els actes propis del registre civil. Això suposarà un enorme inconvenient per als ciutadans residents en poblacions xicotetes i allunyades de les capitals de província (o grans poblacions que compten amb registrador de la propietat), que hauran de desplaçar-se desenes de quilòmetres per fer tràmits essencials com la inscripció d’un naixement o la sol·licitud d’una partida de defunció.

 

 

 

3.-       S’amplien els fets i actes inscriptibles. Al costat dels actes d’inscripció i certificació que actualment es realitzen en els registres civils (naixement, defunció, fe de vida, matrimonis, etc) s’incorporen els següents:

 

 

 

·         La representació voluntària de les persones físiques, inclosos els apoderaments preventius, la seua modificació i revocació

 

 

 

·         El domicili i l’adreça a efectes de les notificacions que legalment i reglamentàriament es determinen.

 

 

 

·         Les assegurances de vida i accidents, plans de pensions, assegurances de Decés i altres que la Llei determine.

 

 

 

·         Els testaments atorgats i altres actes d’última voluntat que legal o reglamentàriament es determinen.

 

 

 

4.-       A més, els matrimonis en forma civil se celebraran davant de notari, que realitzaran totes les gestions necessàries per a la seua autorització.

 

 

 

5.-       Els Registradors de la Propietat i Mercantils, i els notaris, sufragaran íntegrament els costos derivats de la prestació del servei públic del Registre Civil, incloent els seus honoraris, mitjançant l’aplicació dels corresponents aranzels. En conseqüència tots els ciutadans hauran de pagar un aranzel al Registrador de la Propietat o notari, per les partides de naixement, defunció, matrimoni i tota mena d’actes que actualment són gratuïts i que afecten la part més íntima de drets i voluntats dels ciutadans. Si tenim en compte que tots els ciutadans fem ús d’este servei diverses vegades al llarg de la nostra vida, això va a suposar un increment innecessari i injustificat per a les nostres ja malparades butxaques.

 

 

 

En este ESBORRANY, lògicament, no s’estableixen les quanties dels ARANZELS A COBRAR, però de tots és sabut que no es caracteritzen precisament per ser econòmics. El que ha estat un servei públic per a tots els ciutadans va a acabar sent un negoci per a uns pocs.

 

 

 

6.-       Cal recordar que el Registre Civil ha estat un servei públic i gratuït per a tots els ciutadans des de 1870, i que va ser modernitzat en 2011 amb la digitalització de tots els llibres del registre des de l’any 1950, el que va suposar una inversió de 129 milions d’euros, millorant la qualitat d’este servei que, en l’actualitat, és un dels més ben valorats dins de l’Administració de Justícia. Ara, després d’esta inversió pública, es pretén transferir el Registre Civil als registradors de la Propietat, i el manteniment del cost del servei directament a la butxaca del ciutadà.

 

 

 

 

 


Per tot això, el Grup Municipal Socialista presenta per a la seua consideració i aprovació pel Ple els següents


 

 

ACORDS

 

 

 

1.         Manifestar el rebuig davant la pretensió del Govern de privatitzar el Registre Civil i de transferir la seua gestió als Registradors de la Propietat i Notaris.

 

 

 

2n       Expressar la nostra oposició a que el ciutadà haja de pagar per un servei que, des de fa 150 anys, es ve realitzant de forma pròxima, pública i gratuïta.

 

 

 

3r        Decidir la remissió d’un comunicat al ministre de Justícia, instant-lo a que faça marxa enrere en les seues pretensions de privatitzar els registres civils i demanant que continue sent un servei públic i de qualitat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En Simat de la Valldigna  a 16 de maig de 2013

 

 

 

Resum del Plenari de Maig

Ahir dilluns, Simat_de_la_Valldigna-20110708-00071celebràrem el  plenari ordinari de maig a l´Ajuntament de Simat.Anem a fer un resum,com sempre, del que va passar ahir al Saló de Plenaris,i les nostres aportacions i postures a l´esmentat plenari.

     Els primers punts del dia eren l´aprovació de l´acta anterior i el decret pel pagament d´unes factures a l´empresa Aquagest.

     El punt 1.3,era la ratificació del Decret d´Alcaldia,pel qual l´Ajuntament adquirí el terreny que hi ha entre el calvari,i la Travessera del calvari.Com ja explicàrem,per eixe troç de terra s´han pagat 24500 euros,a 9 euros el metre quadrat,i a pagar enguany 12500 i l´any que ve 12000.Hem de dir que la votació nostra fou en CONTRA. Creiem que en l´actual coiuntura econòmica,el preu és desorbitat (encara que fa 5 anys es pagà altra finca a eixe preu a Simat,actualment tots sabem que els terrenys están molt més devaluats).Creiem que la negociació s´hagués pogut millorar i molt,i a part,era precís comprar eixa parcel-la a hores d´ara??? No hi ha més llocs on haver posat eixos diners??? Per suposat creguem que si,i que eixa operació,que s´havia de fer si o si per les particularitats del terreny,s´havera pogut pospondre fins que el temporal haguera passat un poc i els diners haver-los invertit on més cal….OCUPACIÓ.

     Ens informaren dels pagaments trimestrals que s´han dut a terme i del romanent de tresoreria.A part d´altres decrets,com el reconeiximent del triennis al personal de l´Ajuntament que no els tenia.

     A aquest plenari anaven tres mocions.Una presentada per nosaltres,una per eupv i altra per AVA-ASAJA(Associació Valenciana d´Agricultors).

     La nostra era una resolució contra la privatització feroç que està fent el pp a totes les administracions.En concret esta que presentàrem era en contra de la privatització del registre civil.

     Moltes de les coses GRATUÏTES,o a preus simbòlics que es fan als ajuntaments,ara i gràcies al pp, hauràn d´ésser de pagament.Per què???….doncs perquè volen eliminar per exemple la figura de Jutge de Pau,i que passe tot per notari o per registrador de la propietat,amb les costes grandíssimes que sabem que ens cobren estes persones. Si vols casar-te pel civil…ja ho saps (per exemple).

     El registre civil ha estat un servei públic i gratuït des de 1870.i el 2011,el govern de Zapatero el modernitzà i l´actualitzà amb una inversió de 129 milions per a que continuara fent el mateix paper i molt millorat per al ciudatà.Ara,com sempre,i després d´haver-se pagat amb diners públics,el pp vol privatitzar-ho per a que guanyen diners els mateixos de sempre.És el mateix cas que les escoles,que donem sòl public per fer col-legis concertats…pp pur i dur,però és el que hi ha.

      Per cert,hem d´estar contents pels regidors populars,les coses els deuen d´anar molt bé.Pareix que ells volen pagar PER TOT…perquè com sempre,aquesta moció dels SOCIALISTES…també la van tombar.Ells sabrán.

     La moció de ava i eupv va ser aprovada.

     Al torn d´intervencions diguérem que el Ban que es fa sobre una empresa que compra taronja a Alzira,no el veiem massa adequat.Amb l´onada de robatoris que s´està patint a l´horta,creguem que no s´ha de fer publicitat a estem empreses (que no acusem de res a ningú),però que la gent veu una via més fácil per entrar als bancals sense permís i agafar les taronges si li les compren a 2´60 el caixò.

     Preguntàrem sobre els avanços del PGOU i sobre el problema que tenim a les casetes de Foies i Corrals,ens digueren que s´ha avançat molt molt poquet.

     Per finalitzar demanàrem a l´equip de govern,que tinga en compte la moció  que presentàrem els SOCIALISTES per a la creació d´una brigada municipal per a la reparació de voreres,creant així ocupació a Simat que tanta falta ens fa.Ens digueren que ho tenen en compte…JA VOREM.

     A La nostra web están les mocions completes si us interessen.Si voleu proposar,criticar o recolzar-nos amb la tasca a l´Ajuntament,no dubteu en posar-se en contacte amb nosaltres.

Socialistes-simat.com

Facebook: socialistes simat

Twitter:PSPV SIMAT.

SALUT

MOCIÓ DE CENSURA DE TAVERNES DEL PP

ELS SOCIALISTES DE LA SAFOR DENUNCIEN LA MOCIÓ DE
CENSURA DE TAVERNES DEL PP AMB UNA TRÀNSFUGA QUE
CONSIDEREN “IL·LEGAL I IMMORAL”.

ELS SOCIALISTES DE LA SAFOR DENUNCIEN LA MOCIÓ DE
CENSURA DE TAVERNES DEL PP AMB UNA TRÀNSFUGA QUE
CONSIDEREN “IL·LEGAL I IMMORAL”
• El PSPV a la comarca de la Safor-Valldigna mostra tot el seu suport a
l’actual executiu de Tavernes de la Valldigna format pel PSPV i el
Bloc.

Ajuntament_Tavernes
• Per als socialistes la moció de censura del PP i Karina Vercher no
compleix amb el que estableix la Llei Electoral
17 de maig de 2013. La direcció de l’executiva del PSPV-PSOE a la
comarca de la Safor-Valldigna ha volgut mostrar avui el seu suport a
l’actual govern de Tavernes de la Valldigna, presidit per Jordi Joan i
conformat per una coalició entre el PSPV-PSOE i el Bloc Compromís ,
davant la moció de censura presentada pel PP i la regidora expulsada
d’Esquerra Unida, Karina Vercher.
Segons ha manifestat de forma contundent la secretària general dels
socialistes de la Safor, Tere Reig, la moció presentada pel PP i Vercher és
“il·legal i immoral”, i amaga interessos polítics d’un PP que vol “tirar al
trast a un bon equip de govern que des del primer moment està
treballant de manera intensa pels veïns de Tavernes de la Valldigna”,
assegurant que, “el PP vol recuperar amb estratagemes el que els
veïns li van arrabassar democràticament a les urnes”.
Per als socialistes, la moció de censura presentada avui pel Partit Popular
i Karina Vercher, la regidora expulsada pel seu propi partit, no compleix el
que estableix jurídicament amb la llei electoral, en ser considerada una
trànsfuga pels tribunals, de manera ferma. A més, des de les files
socialistes asseguren que tot el que ha passat fa uns dies quan Vercher
va votar en contra els pressupostos del municipi ja feia preveure la
possible aliança de l’edil amb el PP.
Reig ha declarat que la moció de censura “és un acte contra la voluntat
dels electors de Tavernes de la Valldigna”. Així, en el cas de Karina
Vercher, “perquè està utilitzant la confiança que els veïns i veïnes
van dipositar a Esquerra Unida per realitzar un pacte antinatura amb
la dreta per interessos personals”, i en el cas del PP, “perquè, com
sempre, utilitza la política per obtenir el poder amb un pacte que
contravé el votat pels ciutadans al maig de 2011 “.
La secretària general dels socialistes de la comarca ha insistit que, amb
aquest pacte, “el PP pretén tombar un govern seriós i responsable
que treballa per crear polítiques d’ocupació i protecció social i lluita
per treure al consistori del deute caòtica creada per l’anterior govern
popular”.
Segons ha informat Reig, des de l’executiva nacional del partit també
s’han posat a la disposició del govern valler per intentar evitar una moció
que va contra la norma. Així, aquest mateix matí ha estat a Tavernes de la
Valldigna la secretària de Coordinació de Municipis del PSPV, Contxa
Andrés.
Finalment, des de les files socialistes asseguren que esperen que aquesta
moció de censura no tire endavant perquè contravé el que estableix la Llei
Electoral, que penalitza la utilització personal del que va votar pels
ciutadans, en aquest cas, el transfuguisme utilitzat per Karina Vercher i el
PP.

Simat no es toca.

aquesta setmana,els socialistes de simat hem repartit un pamflet informatiu explicant la campanya ” el teu poble no es toca”.Creguem que l’avant projecte de llei de la reforma local que vol impulsar el pp és, a part d’injust,molt perjudicial per als interessos de Simat. D’ahí el nostre rebuig. PSPV SIMAT

SIMAT NO ES TOCA

SIMAT NO ES TOCA

2

Avui: Vaga General d’Educació. NO A LA LOMQE.

Tota la comunitat educativa està avui en vaga. Per primera vegada, pares,
sindicats, alumnes i professors, tots junts, fan vaga contra un Govern.
 La LOMQE (Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa) té el rebuig de
la comunitat educativa, experts i la societat. Fins i tot el Consell d’Estat ha
desautoritzat les parts més importants de l’avantprojecte de la LOMQE.
 La LOMQE és un gir ideològic cap a la dreta més dreta del PP. Perquè propicia la
desaparició de la igualtat d’accés a l’educació (Que ja està trencada per les
retallades fetes per Rajoy).
 La LOMQE dona suport legal a què es financie amb diners públics que els xiquets
i xiquetes estudien per separat. Suposa concessions a l’escola concertada i
estableix un sistema elitista que permet supeditar l’admissió de l’alumna
a criteris selectius de caràcter acadèmic i ideològic, que desfan el
principi d’equitat i igualtat.
 I també fem vaga perquè rebutgem la política educativa del govern de Fabra que
pretén el desmantellament de l’escola pública. Alhora que deixa d’invertir en la
construcció i millora de les instal.lacions dels centres.

vaga dijous 9 de maig, en defensa de l’Ensenyament Públic

La Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic, formada per les organitzacions
FAPA-València, FETE-UGT PV, FE CCOO PV, STEPV, Escola Valenciana,
CAVECOVA, CGT, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants,
Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària,
Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor i FAPAPenyagolosa
convoca conjuntament a tota la comunitat educativa, pares i mares,
professorat i estudiants, en totes les etapes des de l’Educació Infantil a la
Universitat a la mobilització i a secundar la vaga del proper dijous 9 de maig.
Esta jornada de vaga està convocada a tota Espanya i els motius centrals són per
manifestar el nostre rebuig frontal a la LOMCE i a la política de retallades que estan
duent a terme tant els governs de Rajoy com el de Fabra.

vaga 9 de maig
Per tot això, la posició del PSPV-PSOE és:
• El rebuig frontal a la LOMCE, per ser una llei que suposa una contrareforma del
sistema educatiu que respon a les posicions ideològiques dels sectors més
conservadors i que va en perjudici de la igualtat en l’accés i la permanència en
els diferents nivells del sistema educatiu
• El rebuig a la política educativa del govern de Fabra que pretén el
desmantellament de l’escola pública. Alhora que deixa d’invertir en la construcció
i millora de les instal·lacions dels centres públics, adopta mesures com la cessió
de sòl públic per a construir centres privats concertats (els anomenats Centres
d’Iniciativa Social), la implantació del districte únic que amb l’excusa d’afavorir la
llibertat d’elecció de centre per part de les famílies l’únic que pretén és que els
centres privats amb més demanda que oferta seleccionen l’alumnat.
• El rebuig a les retallades en les ajudes i beques de llibres, transport i menjador
• El rebuig a les campanyes de desprestigi del professorat organitzat pels dirigents
del PP valencià intentant culpar del fracàs escolar, posant en dubte la seua
preparació i organitzant “caces de bruixes” com la realitzada per les Noves
Generacions del PP de Castelló.
• El rebuig a un model d’ensenyament de les llengües que l’únic que pretén és
marginar el valencià com a llengua vehicular.

 

Per tot això, des del PSPV-PSOE vos animem a
participar en esta jornada de vaga del proper dijous 9 de maig i a acudir a les
manifestacions que tindran lloc a:
 València: 19h Plaça Sant Agustí. Punt de trobada PSPV: C/ Gravador
Selma (peatonal), Cantó carrer Sant Vicent, 18,30 h.