ROMEU VISITA LA ZONA DE L´INCENDI

Aquest mati,el vice-secretari general i portaveu del PSPV,Francesc Romeu,junt amb Mayte Noguera,membre de la executiva federal del PSOE,han visitat la zona cremada aquest cap de semana passat acompanyant els regidors socialistes de Simat i Barx.

20130328_120731

Hem de dir,que com sempre,Romeu ha fet per acudir i  per a donar-nos tot el suport davant la injustícia de les retalladles en materia mediambiental  provocada pel govern de Fabra.

Allí dalt ha reconegut el treball i l´esforç dels equips d´extinció que participaren al cremat.També ha assenyalat la necessitat d´adoptar amb urgencia un pla de prevenció i acció per protegir els paratges del País Valencià.

El portaveu del PSPV ens ha dit que és inexplicable com la generalitat retalla en prevenció d´incendis,mentre malbarata en altres coses totalment innecessàries.

També ha demanat un pla urgent de reforestació,un pla com el que es va comprometre Camps fa quasi dos anys,però del qual no ha arribat ni un cèntim.

Des de l ´agrupació,volem donar-los les gràcies per haver-se preocupat per nosaltres i per el nostre entorn.Endavant!!!

 

Resum del Plenari Ordinari de març

Simat_de_la_Valldigna-20110708-00071

Ahir celebràrem el Plenari Ordinari a l´Ajuntament de Simat.Aquest va estar marcat pels aconteiximents ocorreguts aquest cap de setmana amb l´incendi que es va declarar a Barx i que va afectar al nostre Terme Municipal.

     Aprovàrem l´acta anterior,unes modificacions als estatuts de la Mancomunitat, l´expedient per a la elecció del nou Jutge de pau (les bases eixiràn en breu i s´exposaràn al tauler de l´Ajuntament),i també els comptes de recaptació de la Diputació corresponents als anys 2011 i 2012.Hem de dir que aquest últim punt,estem a l´espera d´una reunió que ens explique d´una manera més detallada quin és el sistema a seguir,ja que a tots els regidors ens va paréixer bé,però tindríem que tindre més informació al respecte.

     En el punt de la modificació del règim intern de l´Escoleta, ens vam abstindre. Creiem que están demanant-se els mateixos diners als pares però s´ha llevat els dissabtes sense rebaixar el preu,i sobretot sense haver donat des de l´equip de govern una alternativa a la desaparició d´aquest servei. Ja proposàrem que potser es poguera fer alguna cosa amb personal que tingués el curs de monitor de temps lliure, gent a pràctiques etc…pareix ser que imposible,i ens dona la sensació que és per no molestar més a l´horari de les Mestres, cosa que es pot fer arreu, que no per causa pedagògica, que seria el més llògic si es donara el cas.

     Donàrem compte dels decrets sobre PPOS 2013  i pla de nuclis.

     Respecte a les dues mocions que presentàrem els SOCIALISTES, ens quedem un poc amb gust agredolç.La primera era sobre la revocació de l´indult al kamikaze d´Alzira. De la reprovació al ministre Gallardón per haver indultat un assassí sols per interessos familiars (el seu fill treballa als advocats que defenien el conductor kamikaze) i solidaritzar-nos amb la familia del jove.Hem de dir,que l´equip de govern i tota l´oposicó votàrem a favor i la tiràrem endavant per unanimitat, cosa que agraïm a tots.

     La segona,i ahí ve el malgust que ens ha deixat,és que potser l´equip de govern estiga a favor de aprovar-nos la moció que duiem i que demanàvem la creació d´una brigada municipal per arreglar voreres desfetes i fer-les accesibles a tothom.Es va decidir deixar-la damunt la taula fins que sapigam si el romanent de tresoreria podem gastar-lo en crear llocs de treball,o hem de fer cas  al que resa el pla d´ajust impost per Montoro als ajuntaments, on aquells que estem sanejant, ens retalla lacapacitat de maniobra i de decissió al nostre propi Ajuntament.

     Dit açò i aprofitant,direm que el PSPV-PSOE,estem totalment en contra de la nova reforma de l´administració local que vol tirar endavant el PP. Creiem que l´Ajuntament és l´organ més eficaç per regular les nostres competències,i el que pretén aquesta llei és fer-ho pasar per altres administracions retallant-nos així la nostra capacitat de decidir al nostre poble.

     Al torn d´intervencions,el regidor Alvaro Almiñana,va ser molt crític amb la gestió de l´incendi de barx i Simat que ens ha afectat estos dies. Ell va ser testimoni directe del començament de l´incendi,de fet van arribar a cridar al 112.Va criticar durament la manca de mitjans aeris per a combatre el foc des del primer moment,ja que sols hi havia un helicòpter,no cinc com es va afanyar a dir canal 9, sempre al servilisme inacceptable dels populars. Si hagués hagut més medis aèris,l´assumpte hagués acabat ben prompte,però,tot i el dia ventós que feia,es va especular amb aquesta tasca i el tir com sempre els va eixir per la culata.

     El regidor va lamentar que l´agost passat es tombara una moció del SOCIALISTES demanant la creació d´una brigada Municipal forestal,una moció que si se´n recordeu, a més a més de demanar la creació de treball a Simat,demanava que les diferents administracions ens coordinàrem millor i que tingueren sempre a punt un pla contra incendis més efectiu,i sobretot amb menys retalls a l´hora d´apagar un incendi. Va dir que a Simat, amb vora 30 km2 de massa forestal, creiem que era necessari aprovar aquella moció, cosa que el PP de Simat va desestimar per inviable,segons ells.

     El regidor també va dir que li dolia amb l´ànima el que va vore,i que en questió de minuts el foc va esborrar tot el que hi havia per davant.Així mateix,també va felicitar el regidor popular Rafa Cabanilles per la inmensa tasca feta a l´incendi,tant de bombers com de brigades forestals,ja que ell perteneix a una d´aquestes.I on,vistes les dimensions de l´incendi,es deixaren la pell per fer que el foc no arribés a les casetes de les Foies.

Si t´interessa unir-te  a nosaltres per fer política a Simat,no dubtes en posar-te en contacte amb qualsevol membre de l´agrupació.I si vols saber el que fem o proposem a l´Ajuntament,visita la nostra web….www.socialistes-simat.com.

SALUT!

La ciutat de València canvia les perilletes de Rus, …i a Simat?

20130104_232336

 

Enllaç a la notícia del Levante-EMV: “valencia retira els leds 21.3.13 (1)”

A València pareix ser que no estàn tan espavilats com l´equip de govern de Simat.

Allí han decidit llevar l´enllumenat de l´amic Rus. Sembla ser que de tanta llum no podien tancar els ulls i han decidit després de les proves no posar els controvertits leds que ací si que hem volgut posar. La diferència??? allí li han fet cas als tècnics,que són els que entenen de l´assumpte, ací a Simat NO.

Els Socialistes de Simat demanem la creació d´una brigada municipal per arreglar les voreres del poble.

VORERES 0131

2

El Grup Municipal dels PSPV a l´Ajuntament de Simat, presenta una moció al Plenari per a que es cree una brigada municipal amb la finalitat d´arreglar la totalitat de les voreres desfetes que tenim al poble, principalment a l´àrea del casc antic.

Al mateix temps la creació d´esta brigada suposarà el donar feina a gent aturada de Simat, ajudant d´eixa forma a moltes famílies del poble.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

 

 Ja fa temps que veiem que moltes de les voreres que tenim a Simat,presenten un estat de conservació molt lamentable.L´ús que se les dona,a part de cotxes i camions que aparquen damunt d´elles,fan que algunes  de les voreres o part d´elles es troben en algun tram enfonsades,amb el conseqüent perill per als vianants.

També ens fixem,que la major part de les voreres de Simat,no són accesibles per a persones discapacitades o senzillament per a que una mare puga pujar el carro del seu fill,o per a que una persona major puga fer el mateix amb el carro de la compra.

No fa molt de temps,tinguerem la desgràcia de que una dona de Simat,caiguera passejant per una de les nostres voreres.A part dels danys físics,que van ser quantiosos,L´Ajuntament va tindre que fer-se càrrec d´algunes despesses,a part de l´assegurança.

Vista l´actual situació d´atur que està patint el poble de Simat,eminentment agrícola i amb les cooperatives tancades.I vista també la capacitat d´endeutament que tenim a aquest Ajuntament,que està sanejat econòmicament,proposem els següents acords:

PRIMER: Que amb l´ajuda de l´arquitecte municipal,es comprove quines són les voreres en més mal estat del poble,i que aquest propose una millora d´aquestes,tenint en conter un projecte d´accessibilitat per a totes elles.

SEGÓN:   La creació d´una brigada municipal (dos grups de dos persones),amb formació acreditada a la construcció,i que puguen demostrar que són aturats de llarga durada,pares de familia i que es veja que necessiten treballar,per a que facen les tasques que se li encarreguen per part del tècnic de L´Ajuntament.

        Entenem que a Simat,a part de econòmicament es pot duur a terme la contractació de quatre treballadors.No es precís fer-ho tot d´una .Es pot donar feina poc a poc i a diferents persones sempre mirant les condicions de cadascú.

     Creguem esencial,que amb la que està caiguent al país,la solidaritat ha d´ésser imprescindible,i creguem que des de l´Ajuntament es poden fer més coses per pal-liar la situació d´algunes famílies.