Intervenció del Secretari local de Simat al Comité Nacional del PSPV hui a València

Per començar, crec que es de justícia felicitar a la nova direcció, per intentar de debò fer realitat allò que desitja de forma majoritària la militància: el reconeiximent del sentir i del treball a través de les comarques. Sé que s’ha treballat de valent i que aneu a seguir-ho fent. Jo almenys vodria que així fora…i com més, millor.

     No obstant, el treball no serveix per a res, si no som capaços de fer vore a la societat el que  fem, que dia a dia lluitem per els seus interessos i drets. I per arribar a eixe objectiu, crec,que encara que anem pel bon camí, encara ens queda molt.
     No podem deixar que la societat pense en el que s´ha convertit  en un tòpic fàcil…que tots els politics som iguals…això és el que ells volen,i sabem què això no és de veres. Nosaltres hem de ser capaços de fer vore al món, que seguim sent els socialistes , els que defenem al treballador , els referents de l´esquerra,els de la igualtat,i els que treballem dia a dia per aconseguir la justícia social.Eixos sóm els socialistes.
     Però si per una raò especial he volgut intervindre a aquest comité, es perque em preocupa especialment…la prioritat pel castellà,o la manca d’utilització de la nostra llengua …a les intervencions dels nostres dirigents.
      La majoria dels que estem ací,eixírem d´Alacant,amb el braç alçat i cantant ben orgullosos allò de País Valencià. Després de sis mesos d´aquell congrés,em dóna la sensació de que estem tornant a temps antics,molt recents…i com tots sabem,gens favorables per al nostre partit.
     Crec que hauriem d´agafar JA,un nou rumb,aquell que parla,sense cap tipus de complexos  en valencià ,aquell que parla, sense complexos de defensa del territori, de cultura, de llengua, de País.
    Bé està,que a la nostra terra,és parlen dues llengues.Bé està,que el nostre síndic a les CORTS,siga castellanoparlant,però la resta dels nostres representants,hauria de fer-s´ho mirar,i quan hi haja qualsevol intervenció a la premsa,o a la televisió,parlar amb la nostra llengua.Sols així,donarem la imatge de partit de progrés que volem.Defensant més que ningú,les nostres arrels, els nostres costums i sobretot el nostre idioma.
     Quan a un País com el nostre,el Valencià,es parlen dues llengues,no podem permetre donar igualtat de condicions a ambdues.Fent això,sempre es discrimina la minoritària,i per desgràcia eixa és la meua,eixa és la nostra.
     Sols em queda demanar-vos que s´ho penseu,que recapaciteu,i espere que vegau el que  us vull dir. Defensem allò que es  nostre amb totes les forces…per què alguns venen ja forts per darrere creguent-se i dient amb la boca plena,que són més valencians que ningú…però sobretot,per què els que manen , els corruptes sense escrúpols, sols volen,amb la demagògia per bandera, fer creure a la societat que són sant i senya de la identitat valenciana…i això no ho podem consentir.

Per finalitzar diré,que si he ofés algú en aquestes paraules,ho senc molt,però és que jo,amb aquest tema…VULL SER MALEDUCAT.

GRÀCIES I BON DIA

PLE ORDINARI,SETEMBRE 2012

Dilluns celebràrem el ple ordinari del mes de setembre, i en ell tractàrem diversos temes, que esperem,us interessen.

Donàrem compte d’alguns decrets d’alcaldia, com l’aprovació del pla de seguretat i salut de l’obra del camp de futbol o les vacances de l’alcaldia suplides per la primera tinent d’Alcalde.

El punt de l’ordre del dia 1.2, parlava de les retribucions de L’alcaldia, on ens deia que L’Alcalde deixaria de cobrar la paga de nadal, segons ell per solidaritat. Nosaltres pensem que la solidaritat ací existeix ben poc, i diguérem que això era el mínim que l’Alcalde hagués pogut fer tal qual està la situació. En este punt ens abstenirem.

En este plenari estava inclòs el debat i aprovació de la moció que presentàrem els SOCIALISTES DE SIMAT,en la qual demanàvem la creació d’una brigada municipal a L’Ajuntament.Explicàrem que volíem contractar 8 persones a mitja jornada, totes elles amb la qualificació de peó agrícola, i que feren tasques de neteja pel nostre terme, ja que tenim més de 30 km quadrats de massa forestal, i el perill d’incendi sempre està ahí. Tot açò, coordinat pel regidor de agricultura, expert en la matèria.

Tota la oposició va vore amb bons ulls la nostra moció, i els ho agraïm, ja que a part de tindre el terme net, es crearien llocs de treball, i mirant la precària situació del nostre poble, ens vindrien molt bé.

Però ja sabíem que el pp, va a la seua, i si el traguem de gespa artificial… res més. Els arguments per a tombar la moció van ser que ell (L’Alcalde) no coneixia ningun poble amb brigada, i que tampoc veia a una dona anar a pujar muntanyes per a netejar-les.

A part d’absurd, no volem pensar en que estava pensant L’Alcalde per a defendre  el no aprovar la moció, però al Segon torn d’Intervencions, li diguem,que a nosaltres els altres pobles se’ns dona igual. Que Simat pot permetre’s una brigada, per què ell,va heretar els comptes de l’Ajuntament ben sanets, i per això, la capacitat d’endeutament per a crear llocs de treball, és immillorable, a part de super-necessària. EI que nosaltres,sempre posaríem davant el benestar social al poble i el ATACAR  L’ATUR. Del comentari de les dones…. millor ni parlar-ho. Volem dir també que al torn d’Intervencions, el grup de festers de San Antoni, vingueren a aclarir malentesos (o no), per part de L’Alcalde, la regidora de festes i ells. Resuta que L’Alcalde es va comprometre verbalment a fer amb la festa el que s’havia fet tots els anys amb la col-laboració de L’Ajuntament, i ara, pareix que no vol fer-ho, per què diu que no hi ha dinerets (per a lo que ells volen, clar).       Eixa festa s’hauria d’incloure en les despesses de l’any 2013, i els pressupostos, encara no estan ni coent-se. Aleshores, el que hi ha és POCA GANA de col-laborar econòmicament, però l’excuseta dels diners,sempre la tenen ahí. Al final quedaren que es tornarien a reunir.En acabar,ens demanaren opinió als grups polítics.

La dels SOCIALISTES DE SIMAT va ser clara… apoiarem tota aquella iniciativa popular i altruista, que sacrificant-se els festers durant tot l’any, ens duguen la festa i el ambient necessari per a què perduren la cultura i les tradicions a Simat. A més a més, eixa festa es fa en hivern, i damunt,en la Font Menor.  TOT EL SUPORT PER ALS FESTERS/ES DE QUALSEVOL FESTA.

 

SALUT

 

ELS SOCIALISTES DENUNCIEN QUE LA SAFOR-VALLDIGNA AFRONTA LA VOLTA AL COL•LEGI MÉS CARA, CONFLICTIVA I CAÒTICA DE LA HISTÒRIA.

Jaume Borràs “Això no és la normalitat que ens estan venent. És un clar suspens en tots els pobles de la comarca. Han eliminat ajudes a les famílies, recursos als centres, professorat i massifiquen l’alumnat, entre altres coses “.La mitjana de despesa en llibres escolars d’una família amb dos nens pot superar els 500 euros, en un any en què el govern del PP ha anul·lat el bono-llibre, disminueix les ajudes al menjador i ha creat la polèmica del tupper.

 El resultat de la gestió de 17 anys de govern del PP són menys professors i més alumnes per aula, menys beques i la baixada de qualitat en l’educació de la història.

 Han pujat de forma desproporcionades les taxes universitàries o l’IVA del material escolar que passa del 4% al 21%.

Els Socialistes de la Safor-Valldigna han fet avui un anàlisi de la situació creada amb l’arrencada del nou curs escolar i les mesures de retallada impulsades pel Partit Popular. En aquesta roda de premsa, Jaume Borràs, president del PSPV-PSOE de la Safor-Valldigna i Romina del Rey, Secretària d’Educació i Política Lingüística de l’Executiva Comarcal han desgranat les diverses situacions a què alumnat, famílies i professors es van a enfrontar en els propers mesos.

Jaume Borràs, president del PSPV-PSOE de la Safor-Valldigna “Amb aquestes retallades i l’augment de ràtio a les aules impossibiliten l’atenció individualitzada i als xiquets més desfavorits, a més de destruir llocs de treball i desmotivar al professorat”.

Així, amb aquestes retallades s’eliminen recursos destinats als que més ho necessiten, com l’audició i llenguatge, que es compartirà en diversos centres, o fins i tot es desatendrà l’alumnat que patirà les conseqüències de la nova política del PP, que no substituirà els professors malalts fins als 15 dies (10 lectius), el que provocarà que de vegades, un únic professor haurà d’atendre el doble d’alumnes mentre no es produeixi la substitució.

Iniciem el curs amb barracons com el Josep Camarena, les Foies o el Francesc de Borja, o fins i tot sense les necessàries millores tants anys anunciades l’IES Ausiàs March, tot i que fins i tot l’Ajuntament de Gandia va arribar a oferir a la Generalitat avançar amb recursos propis els diners necessaris per a la construcció d’un nou centre a la zona de Beniopa-Passeig.

Romina del Rey, Secretària d’Educació i Política Lingüística de l’Executiva Comarcal del PSPV-PSOE de la Safor-Valldigna “És impresentable que ara mateix molts centres de secundària de la nostra comarca desconeguin el nombre de professors que finalment tindrà el centre”.

Els socialistes informen que les retallades afecten tant a primària com a secundària. A primària la retallada és al voltant de 30 professors i 16 unitats que se suprimeixen, afectant pràcticament totes les poblacions de la comarca, mentre que a secundària afecten el professorat de manera significativa, ja que, es suprimeixen 60 professors en aquest curs i com a major exponent estaria l’IES Joan Fuster de Bellreguard, on més de 13 docents no iniciaran aquest curs.

 Romina del Rey: “Les baixes del professorat no estan cobrint. Un exemple és el Lluís Vives d’Oliva, on els nens de 3 a 5 anys estan sense professor ara mateix “

Davant aquesta situació, els Socialistes de la Safor-Valldigna exigeixen la retirada immediata de les mesures imposades pel govern del PP en educació i que han exposat, que afecten els pobles de la nostra comarca, com l’augment de la ràtio, reducció del professorat , disminució en ajudes de llibres i menjador, etc.

Per als socialistes, el PP pretén fer de l’escola pública, una escola de caritat i beneficència. Per això estaran al costat de la comunitat educativa, els professors, mares i pares que estan donant la cara per salvar l’educació d’aquest país.

MARXA A MADRID, 15 DE SETEMBRE

Ahir, dia 15, els regidors Socialistes de Simat,assistíren a la manifestació que havien convocat a Madrid els sindicats,i més de 200 associacions civils de tot L’estat espanyol.MARXA A MADRID, 15 DE SETEMBRE
La manifestació va ser multitudinària,sense incidents,i molt reivindicativa.Li vam fer vore al senyor Rajoy,i al seu govern,que el poble està cansat,que la política de retalls no ens pot dur a altre lloc què a L’abisme,i que moltes famílies espanyoles ja no poden aguantar més.
S’està retallant sous,prestacions socials,beques de tot tipus (menjadors,autobús,investigació,etc),s´està retallant en formació,en sanitat,en educació,en medi ambient…i això sols pot dur-nos al que està passant al país,que hi haja més desigualtat social,menys justícia i menys solidaritat.I per ahí,no hem de passar…
La realitat també ens diu,que els joves espanyols,estàn sense feina després d’haver acabat D’estudiar,i d’això,se n’aprofiten els països on van a a anar-se´n els nostres joves.Han estudiat ací,i ara que és hora d’Incorporar-se al mercat laboral,se´n tenen que anar a treballar fora per la manca d’oportunitats que tenen ací al país.
Hem de fer ressò també del col-lectiu de dependents,ahir,també,a la manifestació.Amb tots els impediments que tenen estes persones,allí estaven,fent-se vore per demanar eixes ajudes que en molts casos ni els han arribat ,com ací,al País Valencià,on al pp,els importa un pito els més desfavorits,(la llei de dependència se l’han passada per on més els ha interessat).
En fi,contents per haver assistit,per demanar allò que tants anys ha costat de fer,I que ara estos ho desfaran en un tres i no res.I recordeu…tSI ES RETALLA EN PROTECCIÓ SOCIAL,S´ACABA L’ESTAT DEL BENESTAR.NO HO DUBTEU.

SALUT