Arranca el Congrés dels Socialistes Valencians, amb presència Simatera.

Els Regidors Socialistes a l´Ajuntament de Simat, David Mogort i Álvaro Almiñana, junt amb el candidat a Secretari General dels Socialistes Valencians, Francesc Romeu.
Des de hui a Alacant, arranca el XII Congrés dels Socialistes Valencians, amb l´ambició de guanyar de l´actual Secretari General Jorge Alarte i l´altre gran favorit, Ximo Puig, Alcalde de Morella. Mentretant Manolo Mata i Francesc Romeu, o dónen una gran sorpresa, o aspiren per a posicionar-se en la “pole” de cara a una possible candidatura a la Generalitat per al 2015.
Els Regidors de l´Ajuntament de Simat David Mogort i Álvaro Almiñana, hi participen com a Delegats, i com la resta de l´Agrupació Simatera, s´han decantat per les tesis més valencianistes que defen Francesc Romeu.
Francesc Romeu: «Tinc la clau i la usaré si apareix un projecte sòlid»
La Universitat d’Alacant està ja engalanada i els socialistes tenen a punt les seues maletes. Hui comença el dècim segon Congrés Nacional del PSPV i tot està en l’aire. En la graella d’eixida hi ha oficialment quatre candidats. Només un pot guanyar la carrera i sembla que varis desistiran pel camí. La voluntat pública de tots -l’actual secretari general, Jorge Alarte, l’alcalde de Morella, Ximo Puig, i els socialistes Manuel Mata i Francesc Romeu- és arribar a un acord al voltant de la seua candidatura. A més, el fet que cap tinga un percentatge de suport folgat, els obliga a convertir-se en perfectes estrategues. Francesc Romeu, que confia a ser la tercera via, s’ha convertit en una de les peces més cotitzades.
-Aconseguirà els avals suficients?
– Només tinc un aval segur, el meu. Cada delegat farà el que vulga, no són nombres adjudicats.

-Si no obté les 104 signatures necessàries, a qui recolzarà?
– No vaig a participar en arranjaments que no enfortisquen el partit.

-El seu suport a un dels aspirants podria decantar el conclave…
– Tenim la clau i la usarem en la mesura que aparega un projecte sòlid i d’equip, que faça front sense vergonya al PP.

-Per qui s’inclinaria?
– És que l’única candidatura d’integració, vist que Alarte i Puig són irreconciliables, és la meua.

-No renunciarà llavors a poder liderar el PSPV?
– Puig ha de valorar que és la segona vegada que es presenta i Alarte, els seus resultats electorals.

-Però en l’anterior Congrés, en 2008, sí va pactar amb Puig…
– Sí, però de temes molt concrets. Si es parla de projectes, si es podria acordar, però si parlem només de cadires, no.

-Votarà vostè en contra de la gestió de Alarte?
– Sí. El 80 per cent va votar en contra en les agrupacions de manera voluntària. Alarte ha de rebaixar el seu ego en favor d’un projecte comú.

-Com és la seua relació amb la direcció del PSOE?
– Estic en contacte amb la gent de Rubalcaba tots els dies. Jo demane que Ferraz s’ocupe però no es preocupe de la nostra solució.

– En principi, Ferraz preferiria un Congrés sense divisió…
– Estan convencent a Alarte perquè no es presente. Es tracta d’un projecte de Alarte, afí a Rubalcaba, però sense Alarte.

-Tan malament ho ha fet?
– Ha convertit al PSPV en un partit invisible. Compromís és ara el cap de l’oposició.

-Qui té més possibilitats?
– Tal com estan els nombres, Puig, amb una majoria àmplia, però no suficient. Tornar a guanyar per pocs vots és un problema. Cal eixir forts per a poder ser una alternativa al PP i no a Compromís.

-Aconseguiran arribar units a la cita?
– Tant de bo, però cal arribar a una solució i no a un arranjament.

-Està a prop aqueixa solució?
– Més prop del que sembla.

– Quina és la situació de la Comunitat?
– enverinada
– Com està el PP?
– en ruïnes
– I el PSPV?
– enfront d’una gran oportunitat
– Descriga amb poques paraules als seus rivals. Jorge Alarte?
– Gestió en contra.
– Ximo Puig?
– Visca Madrid!
– Manuel Mata?
– L’esquerra que ha de creurese-ho
– I Francesc Romeu?
– Opció contra Fabra

 

PLE ORDINARI DEL DIA 26-3-2012

El dilluns dia 26 de març,celebràrem el Ple a l´Ajuntament de Simat de manera ordinària.A continuació,vos passem l´ordre del dia, així com les actuacions i valoracions dels nostres Regidors a l´Ajuntament.

Els primers punts de l´ordre del dia, eren els d´aprovar l´acta de l´anterior plenari (unanimitat) i la de donar decret dels comptes de l´Alcaldia.
El punt 1.3,donava compte de la informació sobre la relació de pagaments efectuats per l´Ajuntament en els 4 trimestres de 2011.

 

El punt 1.4,donàrem compte sobre la informació en relació al pagament a proveïdors, el conegut com a “plan Montoro”, i d´ahí hem de dir algunes coses:
-La primera, és que l´Ajuntament ha demanat un ICO de 309595,6 Euros per a pagar el que té pendent amb proveïdors i empreses a les quals es deuen diners.
-La segona,és que hem de dir que també ens deuen entre Ministeri,Generalitat,Diputació i Servef, la quantitat de 924824,6 Euros, dels quals hauríem de restar 17000, que han arribat a l´Ajuntament aquesta mateixa setmana.
La tercera cosa que hem de dir al respecte és què, com podeu vore, si els organismes que ens deuen diners compliren amb els seus deutes, l´Ajuntament de Simat, estaria en una situació molt millor que la que tenim, que de per si ja és molt acceptable. Però si ens pagaren,tindríem inclús superàvit als comptes del poble. D´ahí que pensem de nou, i pareix que el PP va entrant en raó, que l´auditoria era i és INNECESSÀRIA, i una APOSTA ELECTORALISTA DE DESPRESTIGI A L´ANTERIOR EQUIP DE GOVERN SENSE CAP NI PEUS.
El punt 1.5,de l´ordre del dia ens parlava del pla d´ajust impost pel govern central.Tots els ajuntaments han de fer-lo sense exempció amb les previsions d´ingressos i despeses fins a l´any 2022.
El punt 1.6 tractava de l´acord que han signat l´Ajuntament i l´empresa que gestiona les visites guiades al Monestir amb la tourist info. Creiem que aquest conveni de col-laboració,pot donar millor servei al visitant ja que es cobreixen més hores de visites guiades, i a part, es poden baixar els costos d´uns i d´altres . Votàrem a FAVOR.

 

El punt 1.7. Modificació de llocs de treball a l´Ajuntament. Fa algo més d´un any, es va promocionar internament dos auxiliars administratius per a que foren adiministratius, encara que aquestos, cobraven el mateix que els altres, doncs desenvolupaven la mateixa tasca a l´Ajuntament. El problema surt quan es promociona i els que pugen de categoria, al tenir el complement específic més elevat, cobraven més diners que els altres. Van hi haure 4 propostes damunt la taula, i al final votàrem per unanimitat que el que cobraven de més dos administratius es repartiria entre les quatre persones que tenien aquesta categoría professional, per a que no hi hagués cap discriminació.
El punt 1.8, tractava d´una modificació de l´ordenança de la taxa del Mercat. L´ordenança ja estava aprovada des del passat plenari, aleshores s´ha fet una modificació, s´inclogué la necessitat d´una assegurança de responsabilitat civil. El nostre vot va ésser FAVORABLE.
El punt 1.9: Proposta de l´Alcaldia sobre la modificació de l´ordenança per a posar taxes al Poliesportiu. Vaja per davant,que els SOCIALISTES estem en contra d´allò que siga pagar per ocupar o utilizar algo “social”, però com que és una manera de regular l ús de les pistes´, i a més a més els preus són simbòlics,1 euro l´hora, la llum a part, vam decidir a l´agrupació que el nostre vot seria FAVORABLE.Per cert, dir que els no empadronats a Simat pagaran el triple, 3 euros l´hora per jugador.
El punt 1.10-Normes d´ús del Poliesportiu. Votàrem a Favor, perquè el plec que redactàrem nosaltres a l´anterior legislatura, és el que han fet servir des de l´Ajuntament a hores d´ara.
MOCIONS:

 

Ahir va ser un Plenari on es varen presentar vàries mocions, sobretot d´agricultura, en contra de l´acord entre la UE i el Marroc, sobre el dia de la dona, les brutals càrregues policials etc…
Nosaltres,en presentàrem 4, que ja estan penjades a la web des de fa temps, per si voleu pegar-les una ullada.

La primera va ser sobre el suport a les dones en el Dia Internacional de la Dona. Incomprensiblement, el PP, ja ens la va tombar en comissió informativa, aleshores sabíem el que podia passar. Quan va ser el moment de la votació, l´Alcalde ens va dir que si modificàvem el paràgraf relatiu a la “salut sexual “ i a la “conciliació laboral “ens la aprovaria.La nostra resposta a qualsevol creència de qualsevol persona que estiga en contra dels pensaments dels Socialistes, no pot fer ni que ens pensem ni un segon a modificar qualsevol moció basada en la igualtat i els drets de tots i totes. Com vam dir que no tocàvem ni una coma, ens la van tombar, repetim….INCOMPRENSIBLE-
La segona va ser sobre el suport a l´agricultura valenciana i en contra de l´acord a la UE I EL Marroc. Rebuig frontal a deixar passar productes sense cap tipus de control fitosanitari, en quan als nostres llauradors els cremen a exigències, fent que la taronja avui estiga on està.Va ser aprovada per unanimitat-
Altra va ser sobre la brutalitat a les càrregues policials a València. Condemnem l´actitud del cap de policia, i a més a més demanàrem la dimissió de la Delegada del Govern. Està clar que el PP la va tombar.

 

L´última moció que presentàrem fou la de la defensa dels interins, davant els retalls anunciats per a este col-lectiu del conseller J.M Vela, el qual demanàrem que rectifiqués la llei, i que s´invertira en allò que reialment fa falta, no en obres faraòniques ni malbaratant els diners a costa dels drets de tots els valencians. El PP, a pesar de tindre regidors interins,també la va votar en contra, deixant vore, que si els afecta a ells també…no tenen cap inconvenient en seguir les directrius que els manen.

 

També hem de dir que donàrem suport a les mocions dels altres grups, inclós el PP, que li votàrem a favor la seua moció de la Dona, no com ells a nosaltres, pareix que nosaltres ho fem tot amb el ganivet amb les dents, i no és així. Sols tractem que aquest món siga més igual de just per a tots.
També, al torn d´intervencions, proposàrem que es fera alguna cosa per a l´esport femení al poble. A part del futbol, no hi ha res més. Diguérem que es podria fer bàsquet per a les xiques, de fet moltes xiquetes ja ens ho han dit.També vam dir que es podria fer una pista de patinatge, en la zona verda que hi ha enfront el “matadero”, i que la despesa per a l´Ajuntament seria ben baixa, enacara que es podria aprofitar la pista de bàsket i fer-la multiusos per poder patinar allí
A l´última intervenció, preguntàrem si a la matinal motorista d´una falla del poble del costat, es va fer alguna despesa. Ens digueren que si. 300 Euros….nosaltres diguérem, que ben bé els hagueren pogut posar per a la més desangelada nit de cap d´any que hem passat al Monestir els darrers temps, no creieu????

 

Simat de la Valldigna, 27 de març del 2012

Agrupació Local dels Socialistes de Simat

MOCIÓ CÀRREGUES POLICIALS

BAIXAR MOCIÓ

David Mogort Alberola, portaveu del grup municipal socialista de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna, de conformitat amb el que estableix l’article 91.4 del Reglament d’Organització Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, aprovat per RD 2568/1986, i demés legislació vigent, formula la següent moció per tal que, prèvia la seua inclusió en l’ordre del dia del Ple, es sotmesa al seu debat i aprovació.

MOCIÓ

Tots som conscients de la situació en que vivim de retalls dels serveis públics, l’educació pública ve sent en la nostra Comunitat des de fa molts anys més que maltractada pel govern del Partit Popular.

Davant la situació insostenible, el sector educatiu protesta tots els dies amb tancaments i mobilitzacions, tant de pares i mares, com de mestres, professors i alumnes.

Els passats dies hem segut testimoni i notícia arreu de tot el món, pel tractament que s’ha fet per part de les autoritats polítiques i policials de les mobilitzacions dels estudiants de l’institut Lluís Vives de València, els quals romanen sense calefacció des de l’inicií de curs, degut als impagaments de la Generalitat Valenciana.

Aquesta repressió ha segut contestada per tota la ciutadania amb més compromís, més llibertat i més solidaritat amb els nostres estudiants i amb el futur de l’educació pública.

Estos episodis de violència han de quedar fora de la nostra societat, i aquells que han segut responsables de tal espectacle botornós han de quedar apartats, per dignitat, de la vida pública.

No sols s’ha actuat de manera desproporcionada i desmesurada, sinó que en paraules del mateix Cap Superior de Policia, els estudiants de l’IES Lluís Vives de València han segut tractats com a l’enèmic, fet que ha donat la volta per tot el món.

PROPOSTES D’ACORD

1.- Que el Ple de l’Ajuntament condemna i rebutja l’actuació de la Delegada del Govern per la seua responsabilitat en les càrregues policials contra els estudiants que es manifesten amb motiu de les retallades en educació davant l’Institut Lluis Vives.

 

2.- Que el ple de l’Ajuntament   condemna i rebutja l’actuació del Cap Superior de la Policia de Valencia, Antonio Moreno, com a  responsable policial de les càrregues que s’han produït a València contra els estudiants, i es reproven les seues paraules,  referint-se als estudiants com  “el enemigo”,  al més pur estil bèl·lic.

3.- Que el ple de  l’Ajuntament demane la dimissió d’aquests  dos alts càrrecs pel greu atropellament sofert pels estudiants i manifestants

4.- Al mateix temps, volem manifestar el nostre rebuig a la Consellera d’Educació Mª José Català, com a responsable política dels retalls que el govern valencià està realitzant a l’educació pública.

5.- Que es trasllade còpia del present acord a la direcció de l’IES Lluís Vives de València, a la Federació d’Estudiants de la Comunitat Valenciana, als portaveus dels grups parlamentaris de les Corts Valencianes i de les Corts Espanyoles, així com al President del Govern d’Espanya.

En Simat de la Valldigna a 7 de Març 2012

 

Alvaro i David

MOCIÓ EN DEFENSA DE L’AGRICULTURA VALENCIANA

BAIXAR MOCIÓ

David Mogort Alberola, portaveu del grup municipal socialista de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna, de conformitat amb el que estableix l’article 91.4 del Reglament d’Organització Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, aprovat per RD 2568/1986, i demés legislació vigent, formula la següent moció per tal que, prèvia la seua inclusió en l’ordre del dia del Ple, es sotmesa al seu debat i aprovació.

 

MOCIÓ següent:

 

El passat  16 de febrer l’Euro Parlament, va ratificar l’acord comercial entre la Unió Europea (UE) i El Marroc, amb la liberalització dels intercanvis de productes agrícoles i pesquers. Este acord tindrà conseqüències devastadores  per al sector de fruites i hortalisses  d’Espanya, i especialment en el sector cítric de la Comunitat Valenciana. Amb este acord, el parlament europeu, amb 398 vots a favor, 175 en contra (entre estos tots els parlamentaris espanyols) i 50 abstencions, ha obert les portes d’Europa als productes del Marroc, la qual cosa suposa la total liberalització dels intercanvis en matèria agrària, amb l’única excepció de sis productes qualificats com “sensibles” (clementines, carabassí, tomaques, maduixes, alls i cogombres) , però als que es rebaixa els preus d’entrada en el mercat de la UE en un 30%. En la resta de varietats de mandarines i taronges el pacte comercial assumix una liberalització total de les seues exportacions.

 

Les organitzacions agràries valencianes (AVA-ASAJA, La Unio de LLauradors i UPA) qualifiquen este acord de totalment negatiu amb conseqüències molt greus  per als productes agrícoles espanyols fins al punt d’hipotecar alguns d’ells i ser lesiu per als interessos dels consumidors.

 

Actualment, els citricultors de la Comunitat Valenciana han patit en estos anys un decreixement de la seua activitat econòmica a causa de la precària situació de la nostra agricultura com a conseqüència dels problemes que llasten al sector, el baix preu de les taronges, els elevats costos per al cultiu del producte, el poc suport de les Administracions públiques, etc, a la qual cosa s’afegeix la competència deslleial d’altres països que portaran a la nostra agricultura  a la ruïna.

 

Este sector necessita una sèrie de mesures urgents per a pal·liar estos efectes perquè el cultiu de cítrics torne a ser una alternativa econòmica sostenible i de qualitat, i no incremente l’abandó de la terra a què està sotmés en l’actualitat.

 

 

 

 

 

Per tot el que s’ha exposat, es proposa al Ple l’adopció dels següents:

 

ACORDS

 

 

1. Instar el Govern d’Espanya a dur a terme davant de la Comissió Europea i la resta d’institucions de la Unió les gestions oportunes per a assegurar:

A. La consignació d’un fons específic i les mesures de suport als productes espanyols per a compensar als sectors que es vegen afectats negativament per l’Acord.

B. L’establiment d’un sistema per a la correcta aplicació dels contingents i dels controls que garantisquen que les dites quantitats no siguen, en cap cas, sobrepassades.

C. La reciprocitat en el compliment, control i inspecció dels estàndards fitosanitaris, socials i ambientals, així com de seguretat alimentaria, que s’exigixen en les produccions europees.

D. L’elaboració, de forma immediata i sense esperar a la pròxima reforma de la Política Agrícola Comuna (PAC), d’una proposta de reforma del reglament de preus d’entrada, que garantisca la seua estricta i eficient aplicació.

E. La realització d’un estudi d’impacte de les conseqüències de l’Acord sobre les rendes del sector hortofructícola europeu.

F. Acordar amb El Govern francés mecanismes de control duaner i la seua directa implicació en el bon compliment del Protocol.

G. Implicar al sector productor espanyol al Marroc en la necessitat del compliment exhaustiu de l’acord

 

2. Instar al Consell de la Generalitat Valenciana a ajudar al sector productiu a la Comunitat Valenciana a noves inversions que milloren la seua competitivitat per mitjà de:

A. La modernització i ampliació de les instal·lacions.

B. La promoció d’actuacions de l+D+i encaminades a nous productes, noves tècniques productives, estalvis energètics i d’insumos.

C. L’establiment, en col·laboració amb El Govern d’Espanya, de mesures específiques d’ajudes per als sectors afectats com ara la rebaixa de tarifes elèctriques, el gasoil bonificat i mesures fiscals, entre altres,.

 

3. Del present acord es traslladarà al Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient, al Ministeri d’Assumptes Exteriors, al president de la Generalitat, a la Conselleria d’Agricultura i a les organitzacions agràries valencianes.

 

Simat de la Valldigna, 7 de Març del 2012.

Alvaro i David

 

MOCIÓ DONANT SUPORT AL PERSONAL INTERÍ ,PER A QUE ENTRE TOTS PUGAM TINDRE UNA ESCOLA PÚBLICA,LAICA,EN VALENCIÀ I DE QUALITAT AL PAÍS VALENCIÀ.

BAIXAR MOCIÓ

David Mogort Alberola, portaveu del grup municipal socialista de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna, de conformitat amb el que estableix l’article 91.4 del Reglament d’Organització Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, aprovat per RD 2568/1986, i demés legislació vigent, formula la següent moció per tal que, prèvia la seua inclusió en l’ordre del dia del Ple, es sotmesa al seu debat i aprovació.

 

MOCIÓ

 

Les últimes mesures preses pel conseller de hisenda i Administracions públiques,José Manuel Vela,creguem què són un atac directe (altre) al personal del sector públic i a l´escola pública i en valencià que defensem els socialistes.

 

Aquestes mesures consisteixen en:

 

– Acomiadament del 25% del personal interí.

– Retall dels sexenis dels docents en un 50 %

– Eliminació del cobrament i reconeiximent dels sexenis futurs

– Acomiadament de tot el funcionariat interí a data 30 de juny

– Pagament exclusivament de les baixes laborals,en el cas del

funcionariat interí,i de nou ingrés,per part de la Seguretat Social,el que

representa una reducció salarial del 25 % en dits periòdes,o an-nulació

del pla de pensions de la Generalitat.

 

Per això,proposem:

 

Solidaritzar-nos amb aquest col-lectiu de treballadors de la ensenyança,que protesten davant unes mesures què sols poden ser justificades degut a la política que ha dut el Govern de la Generalitat,desbalafiant diners en actuacions faraòniques,grans esdeveniments i gran operacions de crèdit,posant-nos en una situació d´endeutament permanent per al manteniment de serveis bàsics com la educació i la Sanitat.

 

Per això exigim què es retiren les mesures preses en contra del personal interí,i així,poder contribuïr a què la ensenyança dels nostres fills siga millor,amb més mitjans educatius i amb personal qualificat, i que aquestos no perden els drets que tans anys de lluita els ha costat.

 

També demanem que esta moció siga enviada al President de la Generalitat Valenciana,als grups Parlamentaris de Les Corts,als Sindicats UGT,CC.OO I Intersindical Valenciana i al claustre de professors del Col-legi de Simat.

 

Simat de la Valldigna, 7 de Març del 2012.

 

Alvaro i David

MOCIÓ DIA INTERNACIONAL DE LES DONES.

BAIXAR MOCIÓ
David Mogort Alberola, portaveu del grup municipal socialista de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna, de conformitat amb el que estableix l’article 91.4 del Reglament d’Organització Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, aprovat per RD 2568/1986, i demés legislació vigent, formula la següent moció per tal que, prèvia la seua inclusió en l’ordre del dia del Ple, es sotmesa al seu debat i aprovació.

 

MOCIÓ següent:

Commemorem el Dia Internacional de les dones en un moment complex i difícil. La crisi global i la seua gestió estan augmentant les desigualtats al nostre país mentres creix la inquietud sobre futur de les polítiques d’igualtat i el seu abast en la vida quotidiana d’hòmens i dones.

Un dels canvis més importants que s’ha produït en la nostra societat en les últimes dècades ha sigut l’evolució de la situació de les dones i l’avanç de la igualtat, un fet que ha situat a Espanya en l’avantguarda europea i ha format part fonamental de la nostra modernització com a país. Hui les dones tenen una major presència en la vida econòmica, social i política, gràcies al seu esforç individual i col·lectiu, que ha sigut compartit per la societat i acompanyat per les polítiques desenrotllades per les distintes Administracions Públiques.

En els últims anys hem vist avançar la legislació sobre igualtat. Realitzacions com la llei de protecció integral contra la violència de gènere, la llei per a la igualtat, la llei de salut sexual i reproductiva i de la IVE, el Pla integral de lluita contra La Tracta de sers humans, etc.. han estat acompanyats d’importants avanços en drets socials plasmats en la Llei de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència i en l’impuls de Plans, programes i recursos d’atenció integral a les dones. Les polítiques d’atenció social i rendes per a combatre la pobresa han tingut com a destinatàries a les dones, principals víctimes de l’exclusió social, i l’increment de les pensions mínimes en els últims anys han millorat la qualitat de vida de moltes dones majors. A l’incrementar les pensions mínimes hem vist reduir la vulnerabilitat i la pobresa dels que compten amb ingressos més escassos.

En definitiva, l’avanç en drets individuals i el desenrotllament de l’Estat del Benestar han acompanyat les dones i els hòmens del nostre país en el seu projecte vital. A pesar de les dificultats no podem permetre que este procés d’avanç, que és positiu per a la societat en el seu conjunt, patisca retrocessos ni es paralitze. Creiem necessari defendre i mantindre conquistes adquirides i continuar impulsant actuacions que facen efectiu el dret a decidir, la protecció eficaç enfront de la violència de gènere, la igualtat en l’ocupació, la

Igualtat salarial, i el dret a la conciliació, en definitiva la igualtat efectiva de dones i Hòmens.

A més, hem de reforçar els servicis de l’Estat del Benestar, l’educació, la sanitat, els servicis socials, les pensions, que han sigut fonamentals per a millorar la vida de les dones. No sols han impulsat la seua participació social sinó que a més han convertit en dret de ciutadania l’atenció de les persones. Tradicionalment les dones s’han ocupat en exclusiva de l’atenció, i ho han fet a costa de les seues expectatives i el seu desenrotllament personal, social i professional.

La igualtat és un dret de ciutadania que a més de reforçar la cohesió social garantix eficiència econòmica, ja que l’aprofitament de totes les capacitats proporciona resultats positius per a tota la societat. Només podrem avançar en una societat eficient des d’un model que reconega totes les capacitats, que aprofite el coneixement i els recursos de totes les dones i hòmens del nostre país i que afronte la crisi de manera activa.

Només ens recuperarem de forma sostenible d’esta crisi si les propostes són capaces d’integrar la participació laboral i econòmica de les dones des de la normalitat i si les polítiques socials s’enfoquen des de la integralidad dels itineraris de vida i les necessitats reals i quotidianes de les persones. Els drets individuals són la millor estructura institucional per a una societat lliure i forta, capaç d’afrontar des de la capacitat i la responsabilitat compartida els reptes del futur.

Hui a més podem assegurar que l’Estat del Benestar és més necessari que mai per a garantir l’efectivitat dels drets a les persones i per a recolzar als que estan en situació de major vulnerabilitat, un espai on les dones són majoria. Per això junt amb la garantia de drets és fonamental reforçar el dret a l’educació des dels 0 anys, la sanitat pública, l’atenció a les persones en situació de dependència, els servicis d’atenció, en definitiva una xarxa que facilite la vida de les persones amb opcions i oportunitats.

 

Amb esta ambició per la conquista d’una societat que incorpora la igualtat efectiva en totes les seues actuacions, i amb el compromís de fer de la igualtat un principi rector de  Totes les nostres polítiques, este Ajuntament de Simat de la Valldigna.

Aprova la Següent declaració institucional este dia 8 de març per a:

Valorar l’important impuls de la igualtat durant els últims anys en la nostra societat, la qual cosa ha permés incrementar la presència d’hòmens i dones, aportant amb això un potencial fonamental per al desenrotllament social, econòmic, polític i democràtic del nostre país.

Impulsar la presència de les dones en l’ocupació i el mercat de treball garantint la igualtat en l’accés i en el salari, conscients que la igualtat és imprescindible per a reactivar la nostra economia, i comptant per a això amb un instrument

com la Llei per a la Igualtat. Recolzar a més les iniciatives emprenedores de les dones.

Apostar per polítiques que garantisquen el dret a la conciliació de la vida professional, familiar i personal d’hòmens i dones, amb mesures que promoguen la flexibilitat dels horaris d’acord amb les necessitats conciliació de les persones, o que permeten temps dedicats a l’atenció, complementades amb recursos socials i educatius que aposten per un model de servicis professionals d’acord amb la necessitada atenció de persones en situació de dependència a totes les edats.

Reconéixer i comprometre’ns amb les iniciatives de les dones en l’àmbit rural i en el desenrotllament local.

Continuar treballant pels drets de les dones, que inclouen el dret a triar sobretot allò que afecta la seua salut sexual i reproductiva.

Ampliar la xarxa de servicis i el suport per a garantir el Desplegament de La Llei integral contra la violència de gènere, comprometent-nos una vegada més en la lluita contra totes les formes d’abús, atac a la dignitat i a la llibertat de les dones, en especial la tracta de sers humans amb fins d’explotació sexual.

Lluitar contra la feminització de la pobresa i l’exclusió social recolzant a les dones en situació de vulnerabilitat, especialment a les dones majors i les que són responsables de famílies monomarentales.

Apostar per una ciutadania compromesa amb la igualtat i el desenrotllament d’un nou contracte social que afavorisca el ple desenrotllament de les dones i els hòmens com a millor forma per a afrontar una eixida col·lectiva a la difícil situació econòmica per la que hui travessa nostre país.

Reclamem al Govern de la nació:

–         Que mantinga el dret de les dones a decidir sobre la seua salut sexual i reproductiva, d’acord amb la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i de la IVE, fent-ho efectiu en totes les CC.AA.

–         Que modifique el decret de mesures urgents per a la reforma laboral, a fi de garantir de manera efectiva el dret a la conciliació així com les mesures que facen possible la igualtat en l’ocupació, la incorporació de les dones a tots els llocs de responsabilitat, i la igualtat salarial, tal com establix la llei per a la igualtat.

–         Que impulse els servicis de l’Estat del Benestar relacionats amb l’atenció i l’atenció a totes les persones que ho necessiten, especialment menors, persones majors i en situació de dependència.

–         Que promoga la igualtat real i efectiva en totes les polítiques públiques i en la societat.

 

Simat de la Valldigna, 7 de Març del 2012

 

Alvaro i David

Dia Internacional de la Dona Treballadora. Manifest dels Socialistes de Simat.

MANIFEST DEL PSPV AMB MOTIU DE LA CELEBRACIÓ

    DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

 

8 DE MARÇ, DEFENENT ELS DRETS DE LES DONES

 

Un dels canvis més importants que s’han produït en la nostra societat en les últimes dècades ha estat  l’evolució de la situació de les dones i l’avanç de la igualtat, un fet que ha situat  Espanya a la vanguarda europea i ha format part fonamental de la nostra modernització com a país. Hui les dones tenen una major presència en la vida econòmica, social i política, gràcies a un esforç individual i col.lectiu que ha estat compartit per la societat i acompanyat per les polítiques desenvolupades des de les diferents Administracions Públiques.

En els últims anys hem vist avançar la legislació sobre igualtat. La llei de protecció integral contra la violència de gènere, la llei per la igualtat, la llei de salut sexual i reproductiva i de la IVE, han estat acompanyades d’importants avanços en drets socials plasmats en la llei de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència  i en l’impuls de programes i recursos d’atenció integral a les dones. Les polítiques d’atenció social i rendes per combatre la pobresa han tingut com a destinatàries a les dones, principals víctimes de l´exclusió social. L’increment de les pensions mínimes ha millorat la qualitat de vida de moltes dones majors.

En definitiva, l’avanç en drets individuals i el desenvolupament del Estat del Benestar han acompanyat a les dones i  homes d’aquest país amb el seu projecte vital.

Però este 8 de març del 2012, per primera vegada des de fa anys, no podem commemorar aquesta data amb moltes alegries en el camí cap  a la igualtat real i efectiva. Este 8 de març ens enfrontem a una batalla ideològica  dels Governs del PP contra els drets de les dones.

Una batalla que es concreta en l’anunci de l´eliminació del dret de les dones a decidir sobre la salut sexual i reproductiva i en l’atac frontal que suposa el real decret llei de mesures per a la reforma del mercat laboral. Una batalla que cada dia pateixen milers de famílies amb les retallades de l’ Estat del Benestar, en educació, en salut i amb la cura  de persones dependents.

Este dia 8 de març és especialment dolorós perquè el Govern porta al parlament una reforma del mercat laboral que expulsa a les dones de l’ocupació ja que:

 

  • Elimina el dret a la conciliació de tots els treballadors i treballadores al permetre organitzar la jornada, els torns i els temps de treball sols en funció de les necessitats econòmiques, organitzatives i de la producció, sense tindre en compte les necessitats d’atenció i cures de les famílies.

 

  • Dóna prioritat als convenis d’empresa front als convenis estatals o autonòmics, i ho fa expressament en cas de mesures que afecten al temps de treball i a la conciliació.

 

  • Permet a les empreses obligar a fer hores extraordinàries en els supostos de contractes a temps parcials i impedeix als treballadors i treballadores organitzar els seus temps en els casos de reducció de jornada per cures i fins i tot per lactància. S’aplica la flexibilitat sols per a les empreses mentre elimina drets dels treballadors i les treballadores.

 

  • Reduirà el salari de les dones, ja que permet fer-ho per raons de competitivitat i productivitat, i no oblidem que les dones tenen salaris més baixos i estan en situació de major vulnerabilitat en l’ocupació.

Són les dones les que se  segueixen ocupant en major mesura de l’atenció a les persones en situació de dependència dels xiquets i xiquetes, i per tant patiran amb major intensitat les conseqüències d’aquesta reforma.

En definitiva és una reforma molt perillosa per  a les dones a les quals, en alguns casos,  expulsarà de l’ocupació davant la impossibilitat de conciliar la seua vida familiar i laboral, i, en altres, mantindrà en situació de precarietat al eliminar el marc de desenvolupament de les mesures i plans de igualtat.

És una reforma perillosa per a tota la societat perquè a més de ser injusta, ineficaç i discriminatòria, desaprofita l’enorme potencial que suposa comptar amb les capacitats de la mitat de la població i les seues possibilitats de participar en el creixement econòmic i social que segueix demandant la nostra societat i requereix el nostre país.

Una volta més la dreta, davant una situació de crisi, expulsa a les dones de l’activitat econòmica i amb això de l’activitat social. Una volta més pretén substituir els drets socials de l’Estat de Benestar per la doble i triple jornada de les dones perquè siguen elles les que  s’ocupen en exclusiva de l’atenció i la cura.

Una volta més els socialistes i les socialistes, junt a més sectors progressistes de la nostra societat, ens comprometem en la defensa del dret a la igualtat i la llibertat de les dones i homes del nostre país, per això hui denunciem les intencions ocultes i explícites d’aquesta reforma laboral, exigim que es mantinga el dret de les dones a decidir, que es protegisquen de forma efectiva a les dones víctimes de violència, que es mantinguen els drets de les persones en situació de dependència. Reclamem que es busquen solucions diferents a les que està prenent la dreta, que no són altres que retallar els drets de l’Estat del Benestar i fer pagar la crisi als que més necessiten deixos drets, que és la majoria  de la població i la immensa majoria de les dones.´