EL PSPV DE SIMAT DENUNCIA LA DESÍDIA DEL PP EN MATÈRIA DE TURISME

El portaveu del grupo municipal del PSPV de Simat, David Mogort, ha denunciat la deixadesa del govern local del PP en matèria de turisme, i posa com exemple els desperfectes als panells i indicacions turístiques arreu del terme. Tots els panells de ceràmica que va instal.lar la Mancomunitat per indicar els principals punts d’interès turístic de Simat estan a terra: el del pont del riu Vaca, el de la creu de terme a l’entrada del camí de l’ermita de Santa Anna, i el del camí dels Burros.
Així mateix, la major part dels indiscadors de la Ruta de l’Aigua estan sense inscripcions o tirats per terra.
David Mogort ha declarat que “un municipi com Simat, declarat turístic, i que aspira a fer del turisme un dels principals motors econòmics locals, no pot permetre’s estes mostres de desinterés i desídia, que causen un efecte negatiu sobre les persones que visiten Simat”.
Mogort ha demanat a l’alcalde del PP que pose en marxa un pla efectiu i real per consolidar una afluència de turistes a Simat, i assegura que fa en falta més accions de promoció que donen a conéixer les possibilitats del municipi.
D’altra banda, el portaveu socialista fa en falta també una major implicació de la Generalitat en dotar a Simat de tot allò que va implícit en la declaració de municipi turístic, com ara la promoció institucional i inversions en el municipi.
Per a David Mogort, sent que totes les institucions estan ara governades pel PP, serà responsabilitat d’este partit si Simat no es conosolida al llarg d’este mandat municipal com un destí turístic, i recorda que la fallida de l’agricultura com a font d’ingressos, obliga al govern local a centrar tots els esforços en buscar vies alternatives en el turisme cultural, de natura, i residencial.
No obstant, Mogort dubta de la capacitat de l’equip de Sebastián Mahiques per portar endavant una política efectiva de promoció turística.

EL PP JA NO TÉ EXCUSA

El PP de Simat ja no té excusa per justificar la mala situació socioeconòmica del municipi. Han passat set mesos des de la presa de possessió del nou govern local del PP, Maria Rajoy ja és el president del Govern amb plenes funcions, i Alberto Fabra porta ja mig any al capdavant de la Generalitat. A més, el Grup Socialista ha estat respectuós amb el priode d’inici del govern del PP a Simat.Tot i això, el PP local segueix sense idees, la taxa de desocupació és desesperant, les expectatives són pitjors, i no s’albira cap iniciativa que reactive el municipi, ni a l’àmbit turístic, ni a l’empresarial, ni a l’urbanístic. El PP s’ha dedicat en esta primera etapa a gestionar l’ajuntament en el seu dia a dia, sense cap proposta a llarg termini que donara un poc d’esperança.
De res està servint, d’altra banda, la sintonnia política entre l’Ajuntament de Simat, la Diputació, la Generalitat, i el Govern d’Espanya. És més, el PSPV sospita que actuacions ja projectades per l’anterior Govern del PSOE a la Valldigna, com ara el projecte de laminació del riu Vaca, queden en suspens a causa de les retallades anunciades per Rajoy.
El PSPV de Simat demana al govern del PP que pose en marxa mesures urgents per pal.liar el colp que ha suposat el tancament de les cooperatives, que estimule noves oportunitats de negoci a través del turisme, que implique a altres institucions en donar una solució de futur al municipi, i que no demore més una proposta urbanística que traga de la incertesa a totes les persones que van invertir en el futur polígon industrial.

Manolo Mata llegirà a Simat el manifest de la plataforma Esperança Socialista

Diumenge 18 de desembre l’exdiputat a les Corts Manolo Mata llegirà a Simat el manifest de la plataforma Esperança Socialista, conformat per centenars de militants i simpatitzants del PSPV d’arreu del País Valencià compromesos en promoure la particiació de la militància en la presa de decisions de forma democràtica i veritablement progressista. El projecte s’ha mostrat capaç d’atreure en només dos setmanes a persones de tots els àmbits, cansades de la indefinició política al PSPV, i esperançades en reconstituir la majoria social que representava esta formació.

Els militants i simpatitzants socialistes tindrem l’oportunitat este diumenge de prendre la paraula, preguntar i oferir el nostre punt de vista, alhora que estarem convidats a unir-nos a este moviment d’esperança per al PSPV.

Les aportacions realitzades de paraula pels militants en este i altres actes, així com les que es facen arribar a través de l’email, els formularis i comentaris de la web, les pàgines de Facebook d’Esperança Socialista i el perfil de Manolo Mata, i els comptes en Twitter d’Esperança Socialista i Manolo Mata, són importants i imprescindibles.

Per eixe motiu et convidem a conéixer el projecte de la plataforma Esperança Socialista este diumente a Simat.

L’acte consistirà en la lectura del manifest a les 12:00 a les portes del monestir, seguit d’una visita guiada al monument, i un dinar popular i multitudinari al Bar Sagasta al que acudiran militants i simpatitzants de tot el País Valencià. El preu del dinar és de 12 euros.

Es pretén amb este escenari dotar a l’acte d’una forta càrrega simbòlica, atés que el monestir, a més de ser el centre geogràfic del País Valencià, és també referent històrico-cultural dels valencians.

 

Francesc Romeu visita hui Simat.

 

El candidat a Secretari General dels Socialistes Valencians, Francesc Romeu, estarà hui a Simat reunit amb la militància de la comarca Safor-Valldigna.

Romeu, mantindrà este encontre amb la militància de la comarca per explicar-los el seu projecte de regeneració del Socialisme Valencià,Francesc Romeu va nàixer el 21 de maig de 1974 a Silla, municipi valencià de la comarca de l’Horta Sud.

 
Allí, en aquest lloc de tradició i Albufera, va començar la seua activitat política com a regidor en
1995. Romeu és llicenciat en Dret en la Universitat de València en la promoció 1992-1997, advocat i estudiant de segon cicle de Ciències Polítiques en la Universitat Oberta de Catalunya. Des de 1995 ha desenvolupat diferents càrrecs i responsabilitats orgàniques i institucionals dins del Partit Socialista.
Com a advocat, col•legiat a València, ha exercit funcions en empreses com Aigües de l’Horta i Auditem.
Al setembre de 2008 va recórrer les diverses agrupacions socialistes de la Comunitat Valenciana amb la intenció de presentar la seua candidatura a la Secretaria General del PSPV-PSOE, a la qual no va arribar a optar en primera persona. En l’actualitat és membre del Comitè Federal del PSOE. A més, des de setembre de 2009, i després de dirigir durant quatre anys la Fundació Jaime Vera, és Director Corporatiu d’Accessibilitat, Innovacció i Sostenibilitat de Renfe.

El 15 de juliol de 2011 Romeu va presentar un document obert que serveix de base per a la transformació del PSPV-PSOE, amb la intenció de liderar un projecte capaç de recuperar els valors de l’esquerra, la confiança dels ciutadans i les institucions valencianes.

Romeu s’ha forjat una trajectòria personal, política i professional al llarg dels últims anys en la qual destaca per la seua proximitat, accessibilitat, gestió empresarial i la seua capacitat d’innovació, tant en el seu treball com en les seues idees dins del Partit Socialista.

Consulta el projecte de Francesc Romeu de renovació dels Socialistes Valencians, fent click a la imatge;