ÈXIT DE VISITES A L´STAND DE SIMAT, A LA FIRA DE TURISME DE LA COMUNITAT VALENCIANA.

Durant el primer dia d´exposició de la Fira de Turisme de la Comunitat Valenciana, l´stand de Simat de la Valldigna, ha rebut un important nombre de visites, de gent interessada per conéixer la nostra població, i els nostres llocs més emblemàtics com el Monestir de Santa Maria, l´antiga Mesquita de La Xara, les rutes senderistes, així com la gastronomia més típica simatera, amb un seguit de degustacions de dolços, coques i cítrics.

L´Alcaldessa de Simat, Agustina Brines, junt amb el Regidor de Turisme, David Mogort, han rebut la visita de la Consellera de Turisme, Belen Juste al mateix stand.

Tant l´Alcaldessa de Simat, com el Regidor de Turisme, han destacat la importància d´assistir a aquest tipus d´esdeveniments per tal de que el turista rural, el turista d´interior i ecològic conega el gran tresor de descobrir la nostra meravellosa Vall.

Els Socialistes de Simat aproven per unanimitat la Llista Electoral 2011.

L´Agrupació local dels Socialistes Simaters, ha aprovat esta vesprada per unanimitat la llista electoral per a les eleccions locals del pròxim 22 de maig. La llista que encapçala David Mogort, presenta una renovada i nodrida incorporació de gent al projecte SIMAT 2011.

En la seua majoria, la gent que forma la llista dels Socialistes Simaters, són gent que desinteressadament s´incorpora per primera vegada a un projecte de treball per al seu poble, a més, existeix una diversificació d´edat i equilibri entre homes i dones de la mateixa llista.

Els nostres candidats;

1. David Mogort

2. Alvaro Almiñana

3. Yolanda Navarro

4. Lara Alvarez

5. Diana Almiñana

6. Luis Ferrando

7. Estefania Gregori

8. Jose Luis Brines

9. Jose Vicente Guinart

10. Adela Istine

11. Marcelí Almiñana

———-

12. Rafael Borras

13. Angel Pintado

El nostre candidat, David Mogort, junt al seu equip, es troben en plena confecció del projecte SIMAT 2011, i al mateix temps fa una crida a tota veïna o veí a  participar de la confecció del mateix, aportant tot allò que crega puga ser interessant pel bé i el futur del nostre poble.

Els Socialistes de Simat, mantindrem periòdicament informada a tota la població de les nostres activitats, tant als mitjans de comunicació digitals, com també si qualsevol veí es dirigeix a membres de la nostra agrupació, perquè entre tots sumem, i entre tots farem de Simat el poble que desitgem.

Simat de la Valldigna, 22 de febrer del 2011

Declaració pública d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV)

València, divendres, 18 de febrer de 2011

Reunida la Junta Directiva d’Acció Cultural del País Valencià el dijous 17 de febrer del 2011, ha pres la decisió de cessar les emissions de TV3 al País Valencià. Això és provocat per les renovades amenaces de noves multes del govern valencià. La nostra entitat ja ha pagat una primera multa de 126.943,9 euros i ara ha de fer efectives dues multes més que sumen 600.000 euros. La data límit per a fer-ho és el 20 de març, si no volem que s’inicie el procés de constrenyiment i embargament de comptes corrents, ajudes i propietats, com l’Octubre Centre de Cultura Contemporània. Ara, a més, se’ns amenaça amb noves multes que significarien 120.000 euros més cada mes.

Davant aquesta decisió, Acció Cultural considera:

Primer. Aquesta campanya de persecució contra Acció Cultural és obra del Molt Honorable Senyor Francisco Camps, president de la Generalitat Valenciana.
Un dels motius fonamentals és utilitzar el tancament de TV3 com a pantalla de les greus acusacions que pesen sobre la seua persona com a encausat en el cas Gurtel.

Segon. Aquesta persecució contra Acció Cultural per part del Sr. Francisco Camps va contra l’esperit de tota la normativa europea.
Tots els tractats internacionals garanteixen la llibertat de circulació dels productes àudio-visuals. Així s’evita que les fronteres polítiques i administratives siguen un obstacle per a la promoció de la diversitat lingüística i cultural europea.

Tercer. El Sr. Francico Camps ha modificat arbitràriament i expressament la legislació valenciana per a poder forçar al tancament de TV3.
Ha arribat a l’extrem d’impulsar una modificació de llei, amb la nostra entitat com a únic objectiu i destinatari: es tracta de la modificació de la Llei 1/2006 de la Generalitat, del Sector Audiovisual, per la Llei 16/2010, del 27 de desembre, de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera i d’Organització de la Generalitat. Subratllem que encara no han passat dos mesos de la modificació de la llei.

Quart. El Sr. Francisco Camps sap que sí que ha existit la reciprocitat de TV3 i Canal 9
Acció Cultural va ser la primera entitat cívica que impulsà la creació de Canal 9. També, des del 1989, va ser la que impulsà l’arribada de Canal 9 a Catalunya. Posteriorment, el govern català va facilitar la recepció de Canal 9 a Catalunya durant dos anys, mentre esperava tancar un acord de reciprocitat amb la Generalitat Valenciana. Aquest acord va ser rebutjat pel Sr. Francisco Camps i es continuà la persecució de TV3.

Cinquè. El Sr. Francisco Camps nega als valencians una televisió en la seua pròpia llengua.
Considerem que aquesta discriminació és un atac gravíssim a la llengua i la cultura del País Valencià, contra els interessos del nostre poble.

Per tot això, demanem

Que el Partit Popular substituesca el Sr. Francisco Camps com a candidat a les properes eleccions autonòmiques, perquè entenem que és una persona que no respon als interessos valencians. Només així es podran resoldre els preocupants nivells de degradació de la democràcia que actualment pateix el nostre país i aconseguirem que les institucions valencianes recuperen la seua dignitat.

Tot i això, Acció Cultural no considera tancada la història de TV3 al País Valencià. Primer, perquè el fons del conflicte jurídic resta pendent de resolució al Tribunal Suprem i, posteriorment, si cal a unes altres instàncies europees. Perquè tenim la raó.

Finalment, volem agrair l’esforç i la solidaritat que, tant durant els darrers 26 anys com en aquests moments, han mostrat cap a Acció Cultural del País Valencià els seus socis, centenars de milers de ciutadans dels País Valencià, Catalunya i les illes Balears i tota la societat civil del nostre país, siguen associacions, partits polítics, sindicats, etc. A tots, moltes gràcies.

Acció Cultural us convida a sumar-vos
a la iniciativa espontània de
suport a les emissions de TV3 al País Valencià
deixant blocs i webs

SENSE SENYAL

Amics del Canvi

Fa més de quinze anys que la Comunitat Valenciana està governada pel Partit Popular. Des de 1995, els valencians i les valencianes hem patit que la nostra educació i la nostra sanitat públiques empitjoren dramàticament. Hem vist com el PP destruïa el nostre medi ambient i com decidia apostar per una economia que hui és la que més atur ha creat a tota Espanya. Des de fa dos anys, a més, sabem allò que ja intuíem: que el de Camps i el PP és un govern corrupte i malbaratador.

Després de tot això, hui som més els valencians i les valencianes que volem un canvi a la Comunitat Valenciana. Som més els que volem una Generalitat eficaç, transparent i democràtica de la qual tots i totes ens tornem a sentir orgullosos.

Aconseguir el canvi és fàcil: arribarà quan tots els que el volem, el contem i l’exigim al mateix temps. Tu ja ho fas dia a dia, amb els teus coneguts o a la teua feina, veritat?

Ha arribat el moment que tots i totes ens unim en eixa missió comuna: el canvi a la Comunitat Valenciana.

Per això és tan important que invites a les persones que coneixes -i que volen el canvi- a què s’unisquen a Amics del Canvi. Així ells i elles també tindran totes les facilitats i la informació per a què, tots junts i al mateix temps, aconseguim que la Generalitat Valenciana canvie.

Conta-ho i recomana’ls que entren a amicsdelcanvi.com i s’apunten, o reenvia’ls la informació que compartim, com aquesta.

És el moment que prenguem un altre camí per la nostra terra i la nostra gent, perquè en som més.

Els Socialistes Valencians creen una televisió pròpia a internet per denunciar la censura a Canal 9.

El PSPV engegarà un canal per internet amb telenotícies de 5 minuts per a denunciar la gestió de Camps i vendre les seues propostes.

La periodista María Verdoy, la revelació de PSOE-TV, serà la presentadora.

Eduardo Zaplana, Rita Barberá i Alfonso Rus no són de l’oposició, però en algun moment han militat en el club dels bandejats de la pantalla de Canal 9 per ser vists com a incòmodes per a Presidència.

Zaplana va voler retenir TVV -dirigida per Genoveva Reig- però va ser controlada pel director general Pedro García, posat pel president Camps quan va aterrar en el Palau. La cara de Zaplana va arribar a ser “esborrada” de l’arxiu.
En el costat del PSPV, els secretaris generals i candidats que han anat desfilant s’han lamentat del “biaix” informatiu, que denuncien dia sí, dia també. Fins avui. El candidat Jorge Alarte ha decidit passar a l’acció. Contraprogramar a Canal 9 amb una televisió pròpia, que tirarà a caminar a la fi de mes i emetrà per internet. A través de la web del partit, la del candidat i en youtube.
La iniciativa és una de les bases de l’estratègia “Amics del canvi”, l’aposta de transportar el missatge electoral i la denúncia de la gestió del PP a través d’un sistema piramidal de ramificació de contactes en el qual, a partir de 30 joves instal·lats en Blanqueries, volen contactar amb 250.000 ciutadans. Els primers als quals cridaran són els 21.000 militants i 55.000 simpatitzants. La televisió, que naix amb vocació de seguir més enllà del 22 de maig, subministrarà imatges a la cadena de “Amics del canvi”, que començarà el dilluns. Aquesta iniciativa,  constitueix la gran basa de la campanya, va ser presentada ahir per Alarte als secretaris locals i comitès electorals convocats en la seu. “Parlarem directament amb la gent per a construir un futur millor”, va dir el candidat. Alarte va instar a “no esperar al 6 de maig”. “Aqueix dia és vesprada. Anem a fer la campanya electoral ja i ara”, va sentenciar.

Llenguatge de xarxes socials
La portaveu del comitè electoral, Carmen Ninet, va destacar que internet és clau per al seu partit. “El principal claim és ‘sóc un amic del canvi, em segueixes?”, un missatge propi de les xarxes socials que estarà acompanyat d’una imatge “fresca i senzilla”.
La cara de la televisió del PSPV es diu María Verdoy i va ser la revelació de la convenció autonòmica del PSOE a Saragossa. Conduirà informatius de cinc minuts en els quals, a manera de píndoles concentrades, els socialistes explicaran la cara de la realitat “que oculta Canal 9″, diuen, i llançaran missatges “en positiu”. “Quan Canal 9 explique que Camps ha inaugurat tal escola, explicarem que aqueix col·legi no està acabat, com va succeir l’altre dia, i que en hi ha X xiquets en barracons des de fa anys”, van explicar des del comitè electoral.
María Verdoy treballa en el gabinet de premsa del PSPV i, pensant en l’engegada d’aquesta televisió, es va foguejar en PSOE-TV, el canal de Ferraz. En una marató de 18 hores, va entrevistar a una trentena de dirigents, inclosa la plana major federal. Un canal que funcionarà amb imatges pròpies, youtube, enregistraments de petites productores que els subministraran a manera d’agències i fins i tot amb vídeos emesos per Canal 9. Preguntats per si temen que RTVV els porte al jutjat, com va fer Tele 5 amb “Sé lo que hicistéis…”, de la Sexta, van assegurar que no hi ha motiu “perquè anem a respectar la mosca [el logo) de Canal 9″.